Hassan: 'Ik moet rusten'

Nico Wieme
| 0 reacties
Hassan: 'Ik moet rusten'
Foto: © SC

Ahmed Hassan won anderhalve week geleden met Egypte de Afrika Cup. De draaischijf van Anderlecht gaf sindsdien weinig teken van leven aan zijn club. De aanvoerder van Egypte heeft echter een uitleg klaar: hij is geblesseerd en moet rusten.

Geblesseerd
Vandaag wordt Ahmed Hassan weer op Anderlecht verwacht. De Egyptenaar bleef na het behalen van de Afrika Cup ongeoorloofd lang in zijn thuisland en mag zich aan een boete verwachten. De middenvelder heeft er echter een verklaring voor: "Ik ben geblesseerd," meldt hij in Gazet van Antwerpen.
Hassan vreest nu door zijn late terugkeer de boeman bij Anderlecht te worden. "De dokter heeft me gezegd dat ik moet rusten, ik heb daar een bewijs van", begint de 'farao' zijn uitleg. "Ik wil er nu niet meer over zeggen. Kom dinsdag maar naar de luchthaven, daar zal ik meer uitleg geven", aldus Hassan.

De eindzege op de Afrika Cup geeft de technische begaafde speler grote voldoening. "Op dit moment geniet ik vooral van de eindzege in de Afrika Cup, voor de derde keer in mijn leven. Bovendien was het al voor de tweede keer op een rij. Het mooiste moment uit mijn carrière", laat de Egyptenaar weten. "Maar allez, tot dinsdag!" 
Gebrek aan respect
Wie absoluut niet opgezet is met het gedrag van Hassan, is Herman Van Holsbeeck. "Ahmed Hassan hoeft geen rode loper te verwachten bij zijn terugkeer in Anderlecht. Het bestuur is immers erg ontstemd over zijn laattijdige terugkeer", haalt de Anderlechtmanager uit naar zijn speler. "Door niks van zich te laten horen en te laat terug te keren, geeft hij blijk van een gebrek aan respect voor de club en voor mij."

Van Holsbeeck vergelijkt Hassans situatie met die van zijn ploegmakkers, die wel allemaal op tijd terug bij hun club waren. "We stellen vast dat alle spelers die de finale hebben gespeeld al terug bij hun club zijn", laat hij in de kranten noteren. 

Geen breuk
Dat Hassan zich zo gedraagt, vindt Van Holsbeeck een jammerlijke zaak, temeer hij een goede relatie had met de Egyptenaar. "Als Hassan zijn boete niet betaalt, heeft hij een probleem. We sturen wel niet aan op een breuk, want hij kan ons nog veel bijbrengen. Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik denk dat de boodschap al is doorgedrongen. Ik heb altijd een goede verstandhouding met Hassan gehad."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties