Advocaat wil België coachen

Nico Wieme
| 22 reacties
Advocaat wil België coachen
Foto: © SC

Een opmerkelijke uitspraak van Dick Advocaat in de Nederlandse pers: de trainer van Zenit Sint-Petersburg solliciteert openlijk naar de functie van … Belgisch bondscoach.

Dick Advocaat weet één ding zeker: hij wil nooit meer het Nederlandse elftal coachen. In één adem voegde de Nederlander eraan toe waar hij zichzelf wel nog ziet functioneren: “In Nederland wil ik nooit meer trainen, maar een bondscoachschap van België zie ik best zitten”, zegt Advocaat tegenover Trouw. “Daar kan je fatsoenlijk leven en de ploeg heeft perspectief. Het elftal ontbeert brutaliteit. Ik wil daar graag iets opzetten, als de huidige coach René Vandereycken faalt. Een club met prestatieve mogelijkheden trainen in Engeland lijkt me ook aardig. Ik ben nog niet aan het laatste hoofdstuk van mijn carrière bezig.”
 
Na het behalen van de titel met Zenit Sint-Petersburg wordt Advocaat in Rusland op handen gedragen. Toch voelt hij er zich niet helemaal gelukkig. “Het bevalt me goed, ik heb in mijn hotel alles wat ik wil, maar mijn sociale leven is te beperkt”, betreurt de coach deze situatie. “Soms ben je een dag kwijt om bij een tegenstander te komen. Rusland is immens groot. Voor elke uitwedstrijd zitten we minimaal anderhalf uur in het vliegtuig. En de luchthaven ligt op een uur rijden van ons trainingscomplex. Of ik tropenjaren doormaak? Nee, al is reizen wel héél vermoeiend.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties