Anderlecht speelt gelijk tegen Dender

Dirk Pieters
| 10 reacties

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. De ploeg van trainer Ariël Jacobs kon de terugwedstrijd niet winnen van Dender: 1-1, maar had wel eerder de heenwedstrijd met 3-0 gewonnen.

Anderlecht nam meteen de wedstrijd in handen. Akin kreeg bijna de eerste kans van de wedstrijd na twee minuten, maar Gerets was net op tijd terug om redding te brengen. Ook Gillet kreeg een goede mogelijkheid, maar Malfait kon de bal wegboksen. Aan de overkant liet Dufoor zich opmerken. Hij maakte het de Anderlechtverdediging behoorlijk moeilijk. Doelman Proto moest zich enkele malen tonen op pogingen van Barbé en Zewlakow. Iets over het kwartier mocht Dender de boeken toe doen. Bart Goor trapte een voorzet van Van Damme in één tijd voorbij doelman Malfait: 0-1. Dender reageerde meteen, maar scoren zat er niet in. Munyaneza (net naast) en De Petter (op de paal) kregen de bal er niet in.

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd goed over en weer. De eerste kansjes waren voor de thuisploeg, maar de beste kans was voor Van Damme. De verdediger haalde hard uit, maar zijn schot ging tegen de buitenkant van de paal. Na het uur viel er bijna niets meer te beleven. Zewlakow kon in de slotfase wel nog de eer nog redden voor Dender: 1-1. (AN)