Boi: 'Cercle zit niet in een dipje'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Boi: 'Cercle zit niet in een dipje'
Foto: © SC

Revelatie Cercle kan woensdagavond met een kwalificatie voor de halve finales van de beker het dipje in de competitie doorspoelen. Tegenstander Standard kan Steven Defour recupereren na anderhalve maand blessureleed.

Als de rentree van de Gouden Schoen even indrukwekkend wordt als zijn aftocht, dan zijn ze bij Cercle nog niet thuis. 

In de heenwedstrijd kon Cercle Brugge na een vroeg tegendoelpunt van Witsel de situatie toch nog in zijn voordeel ombuigen. Na de rode kaart van Onyewu zorgden de Bruggelingen ervoor dat ze met een mooie bonus naar Sclessin kunnen afreizen. Frederik Boi weet dat Standard op Sclessin alle registers zal opentrekken, maar gelooft steevast in de goede afloop.

"Nu pas beseffen we hoe belangrijk onze vier doelpunten waren in de heenwedstrijd. Als we een vroeg tegendoelpunt in Luik kunnen vermijden, moet de kwalificatie zeker af te dwingen zijn."
 
"Defour kan het Luikse publiek zot maken"
 
Bij Standard komt spelmaker Steven Defour voor het eerst weer binnen de lijnen.

"De terugkeer van Defour is een niet te verwaarlozen troef voor de Rouches", bevestigt ook Frederik Boi. "Defour is een speler die het publiek graag wat zot maakt, en die heel belangrijk kan zijn voor Standard. Toch denk ik dat wij als ploeg volwassen genoeg zijn om de Luikse hel te overleven."
 
De kwalificatie zou een heuse opsteker zijn voor groen-zwart, dat voor het eerst in maanden een mindere periode kent. Ondanks de één op zes is er volgens Boi niets aan de hand: "We hebben nu slechts één punt minder dan na zes wedstrijden in de heenronde", legt de rechtsachter uit. "De spelersgroep weet ook dat we meer verdienden dan wat we kregen in de laatste twee wedstrijden. Soms gebeurt dat nu eenmaal in voetbal."
 
Voor de verre verplaatsing naar Luik, kan trainer De Boeck een beroep doen op dezelfde kern van de laatste wedstrijden. De Sutter is nog lange tijd out, en Mahan heeft nog steeds klierkoorts. Oleg Iachtchouk had begin deze week wat last op training, maar zal toch kunnen spelen. 

Auteur: Tomas Taecke. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties