Ger. Beerschot naar volgende ronde

Dirk Pieters
| 9 reacties

Germinal Beerschot mag zich opmaken voor de halve finales van de Beker van België. De Antwerpse fusieclub kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Roeselare, maar had eerder de heenwedstrijd al gewonnen met 5-1.

Iedereen had een felle start verwacht van de thuisploeg, maar het waren de bezoekers die de eerste kansen kregen. Cruz schoot van ver, maar zijn bal ging maar net naast de paal. Ook Kris De Wree kreeg een kansje, maar Biebauw was bij de pinken. Rond het kwartier kwam Roeselare beter in de wedstrijd, maar echte kansen kreeg het niet. Op het halfuur toch wat opwinding. Eerst kopte Kalulika nog naast, maar even later was het wel raak. Covic bracht, bij zijn debuut, de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Germinal Beerschot reageerde meteen met kansen voor Malki, Cruz en King, maar geen van de drie heren deed de netten trillen en zo bleef het 1-0.

Ook na de rust kwamen de bezoekers nooit in de problemen. Het was zelfs de ploeg van trainer Harm Van Veldhoven dat het initiatief nam. Vooral Losada kreeg een goede kans, maar Biebauw tikte in hoekschop. Roeselare kon ook nog één keer dreigen, maar Kenny Steppe ging goed plat. De wedstrijd verwaterde naar het einde toe. Germinal Beerschot hield de bal goed in de ploeg, maar kansen creëren zat er niet in. Ook voor Roeselare kon Paul Kpaka, ex-Germinal Beerschot, niet dreigen. In de slotfase kwam Germinal Beerschot zelfs nog op gelijke hoogte. Cruz tikte op aangeven van Losada de 1-1 tegen de netten. Amper één minuut later stond het bijna 1-2, maar de lat en de paal hielden Dosunmu van de winnende treffer en zo bleef het 1-1. [TH]