Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Charles Tondreau
Dender geeft veilige voorsprong uit handen
Anthony Van der Planken

Dender heeft op het veld van Bergen een unieke kans laten liggen om verder afstand te nemen van de degradatiezone. De ploeg van Johan Boskamp gaf een 0-2 voorsprong uit handen.

Dender nam een uitstekende start. Iets voor het kwartier knalde Sylla een goede voorzet van De Petter tegen de netten. Een zware opdoffer voor de thuisploeg, die het moeilijk had om te reageren. De bezoekers konden zelfs nog in de eerst helft 0-2 uitlopen. Het was Sylla die de bal tot bij Munyaneza bracht, die aarzelde niet en legde de tweede treffer van de avond in het mandje.

Dender leek op weg naar een dubbele voorsprong bij de rust, maar in de slotfase maakte Mohamed Dahmane de aansluitingstreffer. Een bijzonder belangrijke goal, zo zou later blijken. De 1-2 gaf Bergen immers weer moed, en na de rust zette de thuisploeg Dender onder zware druk. Zelfs toen Brahami een kwartier voor tijd rood kreeg, kwam Dender maar moeilijk onder die druk uit. In de slotminuut kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Stolica legde af voor Zoko, die de 2-2 nette. Ondertussen stond Dender ook met tien te voetballen want doelpuntenmaker Munyaneza had niet veel eerder rood gekregen.

De 2-2 was een logische uitslag, waarmee beide ploegen weinig opschieten. Dender blijft op voorlopig veilige afstand van de degradatiezone, terwijl Bergen onderaan niet weggeraakt.