Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Schiervelde
Gent nipt voorbij Roeselare
Mathieu De Coensel

Vanavond stond Roeselare tegenover Gent, de ploeg die eerder deze week voor een serieuze stunt zorgde in de beker. Kon Roeselare van de Gentse vermoeidheid profiteren of is Gent vertrokken aan een reeks vol vertrouwen?

In het begin van de wedstrijd kwam het initiatief van de thuisploeg, en het kreeg meteen een redelijk mooie kans: Smits tikte de vrije trap van De Vleeschauwer echter naast. In de tiende minuut kon de wedstrijd mogelijks gekeerd worden nadat de Buffalo's een penalty kregen toegekend. Fadiga nam de verantwoordelijkheid op zich maar het was Sierens die zich tot held kroonde door de zwak getrapte penalty te pakken. En ook na deze fase was het nog altijd een bedrijvig Roeselare dat het publiek opwarmde en de bezoekers terug drukten, maar telkens stond Jorgacevic paraat om het gevaar te stoppen. Op het halfuur kreeg Gent eindelijk nog eens een kans. Fadiga's bal werd met de voeten gestopt door Sierens, Ljubijankic trapte de daaropvolgende rebound over. Roeselare reageerde meteen via Akgül, een ijzersterke Jorgacevic ging echter goed plat om het schot onschadelijk te maken.

In het begin van de tweede helft kregen we hetzelfde beeld te zien: Roeselare nam opnieuw het initiatief maar Jorgacevic was in topvorm en hield de stand zo gelijk. Toch was het de thuisploeg die op achterstand kwam: Maric mooi tot bij Bryan Ruiz, die de bal voorbij doelman Sierens kon tikken.

Een bevrijdend doelpunt zo bleek. Meteen hierna ging Gent meer aanvallen en daardoor ontstond paniek in de verdediging van de thuisploeg. Roberto Rosales kreeg tot twee keer toe de ruimte om uit te halen, twee keer spatte zijn bal uiteen op de paal, deze keer kwam Roeselare goed weg. In de slotfase van de partij probeerde Akgül het nog eens met een schot, maar Roeselare raakte maar niet voorbij de Gentse doelman.

Zo eindigt Roeselare - Gent op 0-1. De eerste helft en de start van de tweede helft waren voor de thuisploeg, na het doelpunt keerde de partij en was het Gent die de touwtjes in handen had. De wedstrijd had misschien meer doelpunten verdiend, maar zowel Sierens al Jorgacevic deden uitstekend werk. Gent had blijkbaar nog energie genoeg over om deze wedstrijd nipt tot een goed einde te brengen en blijft zo in de hogere regionen van het klassement. Voor Roeselare zal deze nederlaag pijn doen na deze goede prestatie. (AN)