Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stayen
Iedereen verliezer in degradatieduel
Yves Dekoning

Degradatiekandidaten Sint Truiden en Brussels hebben in hun onderling duel de punten eerlijk verdeeld. De 1-1 was een logische uitslag, zo'n zwakke partij verdient geen winnaar.

In een zespuntenduel komt het er in de eerste plaats op aan niet te verliezen, de wedstrijd leverde dan ook weinig aanvallende acties op. De Kanaries zochten wel hun geluk met een aantal schoten van de tweede lijn en één daarvan viel zelfs binnen. In de 27ste minuut zette Marc Hendrikx zich sterk door en haalde hard uit. Olivier Werner was verrast door de afgweken bal en de 1-0 stond op de bordjes. Sint Truiden leek hierdoor even gelanceerd, maar kon niet meer scoren. Simon Mignolet moest in de voeten van Olof Guterstam duiken om de gelijkmaker te verhinderen.

Ook na rust bleven beide ploegen slappe koffie serveren, toch vielen er enkele kansen uit de lucht. Op het uur mocht Adamo Coulibaly alleen op Werner af, hij schoot echter in het zijnet. De thuisploeg miste de schaarse kansen en kreeg in de 73ste minuut het deksel op de neus toen Guterstam een voorzet van Valeri Sorokin tegen de netten duwde. Beide ploegen zochten nu met de moed der wanhoop naar de winnende treffer, maar het niveau was gewoon te laag om echte uitgespeelde kansen op de mat te kunnen toveren.