Datum: 04/03/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça faalt niet
Tomas Taecke
| 0 reacties
Barça faalt niet
Foto: © SC

Barcelona heeft de klus eenvoudig geklaard. Een vroeg doelpunt van Xavi volstond om de kwalificatie voor de kwartfinales af te dwingen.

Fc Barcelona moest vanavond zijn uitstekende uitgangspositie zien te verzilveren in de terugwedstrijd tegen Celtic. In Glasgow wonnen de Catalanen met 2-3 waardoor ze al met één been in de kwartfinale stonden. Messi nam zijn plaats in het elftal weer in ten koste van Henry. Ook Milito en Abidal kregen rust van Rijkaard. Celtic moest dus uit zien te winnen, iets wat Europees al zestien uitwedstrijden niet meer gelukt was.

Bij de eerste goede aanval van Barcelona was het al raak. Ronaldinho opende subliem op Sylvinio. De Braziliaan zette goed voor en Xavi tikte de openingstreffer voorbij Boruc. Meteen een ferme tik voor Celtic. 
De Schotten kwamen in de eerste helft maar twee keer in de buurt van Valdez; Nakamura zag zijn schot afgeblokt en Vennegoor zijn poging was te zwak. Ondertussen was Henry zijn spitsbroeder Messi komen vervangen. De geblesseerde Argentijn verliet wenend het terrein.  Barcelona domineerde en kwam tot een paar goede kansen. Puyol, Ronaldinho en Deco slaagden er niet in de score te verdubbelen.

In de tweede helft controleerden de Spanjaarden de wedstrijd. Achterin gaf Barça niets weg en aan de overzijde kregen ze nog de betere kansjes.
Barcelona kan zich opmaken voor de kwartfinales. De Catalanen mogen dit jaar opnieuw bij de favorieten gerekend worden.