Commentaar alom op paars-wit

Danni Cassauwers
| 54 reacties
Commentaar alom op paars-wit
Foto: © SC

De media is niet mals voor de zware nederlaag van Anderlecht tegen Bayern München. "Anderlecht liet zich belachelijk maken", klinkt het onder meer. Even op een rijtje wat er zo nog al gezegd wordt.

HET LAATSTE NIEUWS

"Bayern was gewoon Bayern, naar het beeld van het Duitse voetbal: veeleer indrukwekkend zonder bal dan mét bal. 
In Spanje en Nederland vinden ze zoiets heiligschennis, maar in vele uithoeken van Europa levert het wel resultaat op - tot spijt van wie het benijdt."

"Stilaan moeten we een kruis maken over de internationale waarde van Lucas Biglia. Serhat Akin is le temps passé, Marcin Wasilewski bezoedelt het shirt van Gilles Van Binst en voor Jelle Van Damme is de subtop het plafond."

"Mbark Boussoufa is wat je noemt "verdienstelijk", Jan Polak is wat heet "geen verzwakking". En van de doelman zijn we nooit een fan geweest. De onstuimige Thomas Chatelle en Guillaume Gillet verlenen we krediet."

"Anderlecht heeft geen spelers meer met een fijne balbehandeling en een hoge snelheid van uitvoering. De club moet de kaart van het professionalisme trekken."

HET NIEUWSBLAD
 
"Wat kan Anderlecht zich verwijten? Eigenlijk weinig. Dit Bayern speelde immers een dag te laat Europees. Het had in de Champions League moeten staan. Anderlecht heeft ervaren hoe groot de afstand is met de echte Europese top."

"Zonder de uitsluiting van Wasilewski was de score wellicht niet zo hoog opgelopen, maar niemand kan naast de vaststelling dat de eeuweling voetballes kreeg van een ploeg die voortdurend met de handrem op speelde."

"Er was zelfs applaus van de supporters en het bestuur van Anderlecht voor het oppermachtige Bayern. Hopelijk steken ze ook wat op van hun manier van werken: sterspelers koppelen aan sterke eigen jeugd."
 
GAZET VAN ANTWERPEN
"Geen gala-avond, wel een horrorfilm. Als in de ongelijke strijd tussen een muis en een olifant liet Anderlecht zich belachelijk maken. En dan hielden de Duitsers zich nog in, of de vernedering was nog pijnlijker geweest. Deze ploeg heeft niks te zoeken in de Champions League. Opnieuw een klap voor het Belgische voetbal."

"Alleen Pareja kon het niveau nog een beetje bijbenen, de rest werd serieus gedeklasseerd. Akin huppelde doelloos rond, de hulpeloze Wasilewski liet zich dom rood aansmeren en Daniel Zitka ging bij de 0-2 in de fout."

"Biglia werd langs alle kanten overlopen, Boussoufa kon niet één actie maken en Chatelle kwam niet verder dan één bal op de paal..."

LA DERNIERE HEURE
 
"De beste clubs van de grote voetballanden leven niet in dezelfde voetbalwereld als de onze, maar op een andere planeet. De tijd dat Anderlecht het Bayern moeilijk kon maken en het zelfs kon kloppen en uitschakelen, is definitief voorbij. Toch heeft Anderlecht twee dingen gewonnen: veel geld en een bijzondere voetballes, gratis. Het moet er tevreden mee zijn."

LE SOIR

"Fysiek, mentaal en technisch stond Anderlecht vijf trappen lager dan zijn tegenstander, zo eenvoudig is het. Alleen Chatelle en Van Damme waren op niveau. Twee op elf, dat is weinig om FC Hollywood in de problemen te brengen."
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties