Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Cercle zet Anderlecht onder druk
Nico Wieme

Cercle Brugge heeft met 2-0 de maat genomen van KV Mechelen. Dat gebeurde na een slaapverwekkende eerste, maar een veel betere tweede helft. Groen-zwart handhaaft zich op de derde plaats.

Zowel Cercle als KV worden al een heel seizoen geroemd om hun aanvallende intenties. De thuisploeg wist wat het moest doen om de derde plaats, die recht geeft op Europees voetbal niet te verspelen: winnen van KV Mechelen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een ploeg die blaakt van vertrouwen. De Maneblussers zijn de laatste weken op kousenvoeten opgeklommen naar de veilige tiende plaats in de rangschikking. Bij winst beenden zij Racing Genk weer bij.
In de eerste helft kon geen van beide ploegen het publiek verwarmen en verwennen. Slordigheden typeerden de wedstrijd. Enkel een doelpunt van Tony Sergeant op de achttiende minuut is het vermelden waard. Frederik Boi zette voor van op rechts, Oleg Iachtchouck kopte de bal terug tot bij Sergeant en de middenvelder knalde in één tijd voorbij Olivier Renard. Stijn De Smet liep nog tegen geel aan na een onnodige tackle aan de middenlijn op Kristof Imschoot. Daardoor mist de spits de topper volgende week op het veld van Anderlecht. Malinwa dreigde enkele keren van ver, maar pogingen van Anton Duncovic en Bjorn Vleminckx misten precisie.
De tweede helft viel er duidelijk meer te beleven. Er was amper afgetrapt of Cercle klom op 2-0. Boi tikte de bal tot bij Gombami die Renard het nakijken gaf. Cercle schakelde een versnelling hoger en Malinwa hapte naar adem. De tweede periode werd verder gekruid met twee rode kaarten voor KV in evenveel minuten. Pierre Mbemba (doorgebroken Gombami neergelegd) en Aloys Nong (elleboogstoot) mochten voortijdig de douches opzoeken. Ook coach Peter Maes werd nog weggestuurd. Cercle won al bij al makkelijk na een goede tweede helft.