Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Club Brugge nu ook onderuit op Dender
Anthony Van der Planken

Club Brugge lijkt de titel nu wel helemaal te kunnen vergeten. Blauw-zwart ging zaterdagavond met 1-0 onderuit op het veld van Dender. Nochtans waren de bezoekers in de tweede helft baas.

Club Brugge startte het best aan de wedstrijd. In de eerste had het kansen creëerde zonder dat het grote kansen creëerde. Daarna werd de wedstrijd opnieuw evenwichtig. De eerste helft kenmerkte zich vooral door de vele bitsige duels en de halve kansen.  Munyaneza kwam het dichtst bij een doelpunt, hij zag Stijnen de bal met een prachtige redding uit doel boksen.

In de tweede helft speelde Club Brugge wat beter. Blauw-zwart zette Dender vast op eigen helft, maar kwam niet tot scoren. Djokic kopte de bal nipt naast, Leko miste vlak voor doel een nog veel grotere kans. Bovendien zat het Club niet mee, want scheidsrechter De Bleeckere weigerde een strafschop te fluiten na een trekfout op Priske. Net toen de Brugse druk wat ging liggen, gaf Dender de bezoekers het spreekwoordelijke deksel. Munyaneza legde goed af tot bij Paco Sanchez, die niet aarzelde en de 1-0 voorbij Stijnen schoot.

Club zette nadien alles op alles, ging zelfs met vijf aanvallers spelen, maar slaagde er niet in om  te scoren. Toch was het er nog dicht bij. Derijck moest een schot van Leko op de lijn ledden en doelman Berthelin kon een poging van Chavez maar net uit de hoek wegduwen. Dender trok massaal terug -de thuisploeg weigerde zelfs naar voren te trekken bij een corner- en zag dat ei zo na afgestraft, maar hield uiteindelijk toch stand.

Club Brugge was te onmondig voor doel om een sterk en goed georganiseerd Dender opzij te zetten. Bovendien stond het vizier van de spitsen duidelijk niet op scherp. Een heel zware klap voor Club, dat nu de titel wel kan vergeten. Als Standard morgen thuis Bergen klopt, loopt het al zeven punten uit. Bovendien komt Cercle nu op nauwelijks twee punten te staan en kan ook Anderlecht zich morgen op die hoogte hijsen als het wint bij AA Gent.

Dender daarentegen zette een grote stap richting het behoud. De ploeg van Johan Boskamp werd voor het seizoen kansloos geacht, maar lijkt toch al bij al makkelijk te gaan redden.