Anderlecht wint nipt van AA Gent

Dirk Pieters
| 36 reacties

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft zondagavond een uitstekende zaak gedaan. De landskampioen won de topper in het Ottenstadion met 2-3 van AA Gent. Door de overwinning komt paars-wit opnieuw op gelijke hoogte van Cercle Brugge.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Schollen kon de bal van Maric onschadelijk maken. Ook nadien bleven de Buffalo’s de gevaarlijkste ploeg, maar na goed twintig minuten liep de ploeg van trainer Trond Sollied op een counter. Boussoufa speelde de bal tot bij Vlcek; die er 0-1 van maakte. De eerste kans voor Anderlecht was meteen raak. Iets over het half uur stond het bijna 0-2, maar een vrije trap van Boussoufa spatte uiteen tegen de paal. Toch was het slechts uitstel want amper vijf minuten later verdubbelde Vlcek de score. De aanvaller trapte de bal in één tijd mooi voorbij Jorgacevic. De laatste kans voor de pauze was voor Gent, maar Ruiz kon geen kracht zetten achter de bal en zo bleef het 0-2.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer, maar pogingen van Thijs en Foley kenden geen goede afloop. Iets over het uur kwam Anderlecht er nog eens uit en opnieuw was het meteen raak. Smoje raakte de bal met de hand in de zestien meter en op aangeven van de grensrechter wees Nzolo naar de stip. Frutos faalde niet en zette de 0-3 op het bord. Toch bleef AA Gent goed en aanvallend voetballen, al kreeg het minder kansen dan in de eerste helft. Foley kreeg een kwartier voor tijd nog een goede kans, maar zijn schuiver ging naast. In de slotfase deed Gent het Ottenstadion nog bijna ontploffen. Eerst trapte Foley van net buiten de zestien de bal voorbij Schollen en amper één minuut later scoorde Haznadar de 2-3. Het werden nog drie zenuwslopende minuten voor Anderlecht, maar de landskampioen hield stand en won met 2-3.