'Bevestiging is belangrijker dan Europees voetbal'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Bevestiging is belangrijker dan Europees voetbal'
Foto: © SC

"Aan de andere kant staat er een doelman die ervoor zorgt dat we nul punten hebben", sakkerde Cercle-trainer Glen De Boeck na de Brugse derby. De ontgoocheling na de nederlaag tegen blauw-zwart was groot.

Met twee cruciale reddingen op pogingen van Stijn De Smet en Tarunbwa Obidiah speelde de doelman van Club inderdaad een belangrijke rol in het wedstrijdverloop. "Cercle verdiende vandaag een punt, maar je botst op een doelman die zijn kwaliteiten nogmaals bewijst", klinkt het bij De Boeck. "De ontgoocheling is groot."
 
Europees
 
Met de nederlaag tegen Club Brugge dreigt Cercle een uitstekend seizoen niet beloond te zien met een ticket voor Europees voetbal. De Boeck relativeert echter: "De bevestiging van ons goede seizoen is een grotere prijs dan Europees voetbal. Dat je op vier speeldagen van het einde nog de strijd kan aangaan met een ploeg die voor de tweede plaats vecht is veel belangrijker voor mij."
 
Bekerfinale
 
De Cercle-trainer wil de hoop op Europa toch nog niet opgeven. "Als Standard en Anderlecht de finale van de beker bereiken, geeft de vierde plaats ook recht op Europees voetbal. We moeten nog niet gaan doemdenken en pessimistisch doen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties