'Fier op wat beide ploegen getoond hebben'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Fier op wat beide ploegen getoond hebben'
Foto: © SC

Als verliezer gedraagt Jacky Mathijssen zich als de moeilijkste persoon ter wereld, maar bij een deugddoende overwinning toont de blauw-zwarte trainer zich van een aimabele kant.

"We mogen fier zijn op wat beide ploegen vandaag op het veld hebben gebracht", aldus Mathijssen. "Het was een wedstrijd met veel emotie en inzet en meestal levert dat een gesloten wedstrijd op. Beide ploegen hebben getoond dat ze terecht staan op de plaats die ze nu in het klassement bezetten."
 
Vriendelijke Mathijssen
 
Glen De Boeck vond dat Cercle meer verdiende dan de 1-0 nederlaag tegen blauw-zwart. "Ik kan zijn reactie begrijpen", reageerde Mathijssen opvallend gematigd. "Cercle heeft in de tweede helft een paar mooie kansen bij elkaar gespeeld, maar wij verdienden voor de rust ook een doelpunt."
 
Mentaliteit
 
Na vier nederlagen in zes wedstrijden boeken zijn manschappen een zes op zes. "We hebben teruggevochten na een moeilijke periode en hebben nog alles in handen om te halen wat we verdienen", is Mathijssen tevreden over de mentale weerbaarheid van zijn spelers.
 
Titel?
 
In afwachting van Anderlecht – Germinal Beerschot parkeert Mathijssen Club Brugge op een voorlopige tweede plaats. "Ik heb altijd gezegd dat ik vier wedstrijden voor het einde een analyse zou maken. Winnen we twee wedstrijden, dan zijn we zeker derde. Bij drie overwinningen zijn we waarschijnlijk tweede. En als we vier keer winnnen ... Je weet maar nooit." De titeldroom is dus nog niet volledig opgeborgen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties