Stijnen: 'Als Standard titel niet pakt, heeft het gefaald'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Stijnen: 'Als Standard titel niet pakt, heeft het gefaald'
Foto: © SC

Stijn Stijnen had met twee knappe parades opnieuw een belangrijk aandeel in de overwinning van Club Brugge. De nationale doelman wil zichzelf echter niet te veel pluimen op de hoed steken.

Vier doelpunten tegen Marokko. Zes tegen Racing Genk. Het Limburgse sluitstuk van Club Brugge moet hartzeer hebben als hij terugblikt op die dramatische week, maar in de Brugse derby antwoordde Stijnen met een uitstekende prestatie. “Hij zorgt ervoor dat wij hier met nul punten achter blijven”, was ook Cercle-trainer Glenn De Boeck de sterke wedstrijd van Stijnen niet ontgaan.

Sterke defensie
 
De doelman zelf blijft er echter opvallend kalm bij. “Het is mijn job om de ballen tegen te houden. Je weet dat er iedere wedstrijd 1 à 2 kansen komen en dan moet je er als doelman staan, maar je mag ook niet uit het oog verliezen dat de jongens voor mij een sterke wedstrijd hebben gespeeld.”

Spannende titelstrijd 
Met de belangrijke zege tegen Cercle doet Club een uitstekende zaak met het oog op Europees voetbal. “We kunnen nu druk zetten bij de andere ploegen en ons concentreren op de tweede plaats. En je weet nooit, als Standard volgende week verliest en wij winnen op Gent, dan komt alles weer bij elkaar. Zij zijn verplicht om het af te maken, anders hebben ze gefaald. En we weten uit de bekerfinale dat ze verkrampt gaan spelen als er een prijs te rapen valt. Het wordt nog heel spannend.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties