Action 21 Charleroi is landskampioen

Tim Buedts
| 2 reacties
Action 21 Charleroi is landskampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

La Garenne zat vrijdagavond afgeladen vol voor de return in de finale van de playoffs tussen Action 21 Charleroi en Paraske Bowl Morlanwelz. De thuisploeg vertrok na de 2-2 in de heenwedstrijd woensdag in Morlanwelz met een lichte voorkeur.

In een eerste helft mager aan hoogtepunten dirigeerde Jojo Neukermans zijn defensief ingesteld team heel voortreffelijk. Action 21 – geleid door Liliu als ook al opvallende sleutelfiguur - kon wel enkele kansjes afdwingen doch ze waren slechts strovuur in vergelijking met wat komen zou.
De twee beste ploegen van het land hadden hun ideeën inderdaad bewaard voor die sprankelende tweede helft die bol stond van spanning. Al meteen speelde Lucio – nog altijd een heel grote mijnheer – centraal de één-twee met een eerder bleke Betinho en werkte even vlekkeloos af (1-0). Pedro Medina, verkozen tot de beste coach van het seizoen, posteerde Emilio heel diep en centraal en dat bracht de ploeg van Christian Vavadio even uit evenwicht. Breno stelde enkele minuten later gelijk (1-1). De spelers en ruime aanhang van Morlanwelz gingen helemaal uit het lint toen uitgerekend Medina weinig tellen later een parel van een 1-2 scoorde na een vrijschop van Neukermans. De vreugde was evenwel van korte duur. Geen twintig tellen later laveerde Lucio over zijn vertrouwde rechterflank en keilde de bal vol effect in de verste hoek (2-2). Beide ploegen kregen in het slot van de wedstrijd elk nog één kans: Fehrmann voorkwam dat Neukermans scoorde en Yilmaz pakte de wenkende 3-2 van Adolfo.

Het tactisch steekspel kreeg bij volkomen gelijkheid een verlengstuk in tweemaal extra-times van 5 minuten. Er gebeurde daarin te weinig. Diogo (M.) raakte de bovenkant van de lat en zowel Betinho als Liliu (A21) kregen vooralsnog Action 21 niet meer aan het juichen.

Strafschoppen dus. Ze leverden als zo dikwijls stof ter discussie op. Iedereen schoot raak behalve ongeluksraaf Emilio. Hij zag zijn schot afgeweerd door de molenwiekende en dwars springende Fehrmann. Gans Morlanwelz protesteerde maar er wijzigde niets meer aan het enige minpunt van een schitterende gala-avond van het futsal. Er moest uiteraard een winnaar zijn. Het werd voor de 8ste keer in 9 jaar Action 21 Charleroi. PB Morlanwelz had best “gekund” maar miste cruciaal in het vertoon de nodige frisheid om A21 echt te verontrusten.
Action 21 herstelde de goede orde. Na zeven titels op rij, onderbrak Topsport Antwerpen een jaar geleden de serie van de Carolo’s. Morlanwelz kon die krachttoer niet herhalen. De club die met zes punten voorsprong het reguliere seizoen afsluit, pakte verdiend de titel. Ook al was de tegenstand ook dit seizoen meer dan kundig. Winst en verlies lagen meer dan ooit erg dicht bij mekaar. Ook omdat met argusogen zeker de tred van de besten in het vizier gehouden wordt. Het heeft niet mogen baten. RSD Edegem kreeg ongelijk in zijn betoog dat ontvankelijk maar slechts deels gegrond was omdat in de eerdere misbreuken de termijnen verstreken waren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties