Piturca mag Roemeens bondscoach blijven

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Piturca mag Roemeens bondscoach blijven
Foto: © SC

Victor Piturca mag van de Roemeense voetbalbond proberen om het land te kwalificeren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ondanks de uitschakeling van het land op het EK, mag Piturca dus aanblijven.

Victor Piturca kreeg in eigen land door de uitschakeling tegen Nederland de wind van voren van de pers. Hij werd verweten dat hij veel te lang zou vastgehouden hebben aan zijn defensieve manier van spelen. De Roemeense voetbalbond wil evenwel niet weten van een ontslag van de man die het land voor het eerst sedert 2000 nog eens voor een groot eindtoernooi kon kwalificeren.

"Piturca heeft nog een contract tot en met het WK en onze plannen liggen dan ook al vast. Over een paar dagen zullen we evenwel samenzitten om te praten over de oorzaken van onze uitschakeling. Met die analyse willen we voorkomen dat dit ons nog eens zou overkomen", aldus de Roemeense bondspreses Mircea Sandu.

Roemenië heeft alleszins geen gemakkelijke WK-kwalificatiereeks. Het speelt vanaf september tegen Frankrijk, Servië, Oostenrijk, Litouwen en de Faroër-Eilanden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties