VK on Tour 12: De Russen komen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 12: De Russen komen
Foto: © SC

Niet Zweden, maar Rusland wordt zaterdag de tegenstander van Nederland in de kwartfinale van het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. De Russen worden een gevaarlijke klant voor de jongens van Marco Van Basten.

Vanuit Bazel

Tijdens de openingswedstrijd tegen Spanje werden de Russen nog dronken gespeeld door David Villa en co. Donderdagavond stuurden de rood-wit-blauwen Zweden met een kater op het vliegtuig naar Stockholm, maar voor de neutrale voetballiefhebber smaakte Guus Hiddinks cocktail naar meer. Met dank aan het ontbrekende hoofdingrediënt: Andriy Arshavin.
 
Arshavin
 
Zlatan Ibrahimovic wilde Zweden naar de kwartfinale schieten, maar de aanvaller van Inter Milaan presteerde als een supporter die te diep in het glas had gekeken. De eer en de glorie ging naar het Russische genie aan de andere kant van het veld. Arshavin, tijdens de eerste twee wedstrijden nog geschorst in de tribune, is niet alleen de motor van Zenith Sint-Petersburg, hij is ook de klei die de nationale ploeg aan elkaar doet kleven.
 
In het Tivoli Neu stadion van Innsbruck ontpopte de Russische speler van het jaar zich tot Tsaar van de groene grasmat. In de tweede helft zette hij de kers op de taart door zelf de 2-0 te scoren. Samen met zijn ploegmaats en het tactische vernuft van bondscoach Hiddink is Arshavin klaar om Europa te veroveren.
 
Een verrassing is de heropstanding van de voormalige Sovjetrepubliek niet. De Russische competitie is omgevormd tot een groepering van gelukkige Lotto-winnaars. Het zijn echter niet alleen de buitenlanders die profiteren van les nouveaux riches. Bij Chelsea probeert Roman Abramovich succes te kopen, maar in eigen land worden de home grown players niet uit het oog verloren.
 
UEFA Cup
 
Een weg, naar het voorbeeld van de comeback van het Franse voetbal eind vorige eeuw, die Rusland naar de grote successen van weleer moet leiden. Zenith Sint-Petersburg zorgde een maand geleden in Manchester al voor een eerste triomf door de UEFA-beker op zijn palmares te schrijven. Met dank aan Man of the Match Andrei Arshavin. Kan de nieuwe ster van het Russische voetbal nu ook de nationale ploeg naar een voetbalroes schieten?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties