Aragones blij, maar bitter: 'Ik juich vanbinnen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Aragones blij, maar bitter: 'Ik juich vanbinnen'
Foto: © SC

Niets dan lachende gezichten uiteraard bij Spanje na het behalen van de Europese titel. Vooral bondscoach Luis Aragones wreef zich in de handen na de kritiek die hij voor aanvang van het EK uit eigen land moest incasseren.

Het was een gloriërende Luis Aragones die de pers te woord stond na de zege tegen Duitsland. De Spaanse bondscoach had bijna het hele land over zich heen gekregen omdat hij het aandurfde om sterspeler Raul Gonzalez niet mee te nemen naar het EK. Vandaag toonde Spanje het gelijk van de bijna 70-jarige coach.
 
Aragones toonde zich uiterst tevreden met de titel, maar in zijn woorden klonk ook wat bitterheid. “We hebben het goed gedaan vandaag”, begon hij. “We hebben gewonnen. Punt uit. Ik blijf niet aan het roer van de nationale ploeg staan. Men heeft mij geen kans geboden om te blijven.” Ook punt uit.
 
Toch was Aragones heel tevreden over dit EK. “Dit is een groot moment. Ik juich vanbinnen. In het begin waren we zenuwachtig. Maar toen Torres de paal raakte, ging het plots beter”, analyseerde de ouderdomsdeken onder de coaches de wedstrijd. “Dit is een schitterende dag voor Spanje. Ik ben gelukkig dat we op knappe wijze de trofee in de wacht hebben gesleept."
 
“De sterkte van dit Spanje is dat de spelers verliefd zijn op de bal en dat de ploeg moeilijk is af te stoppen. Ik wist op voorhand dat we Europees kampioen konden worden. En er kunnen nog meer triomfen volgen”, beëindigde Aragones zijn betoog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties