Fabregas: 'Mooiste dag uit mijn leven'

Nico Wieme
| 0 reacties
Fabregas: 'Mooiste dag uit mijn leven'
Foto: © SC

Cesc Fabregas mocht mee de Europese beker in de lucht steken, maar kon toch niet met 100% tevredenheid terugblikken op het voorbije EK. De Arsenalspeler trad slechts in twee wedstrijden aan als basisspeler. Toch is hij gelukkig met de behaalde titel.

Het EK is zeker niet het toernooi van Cesc Fabregas geworden. De middenvelder van Arsenal had zich Euro 2008 ongetwijfeld heel anders voorgesteld. Bondscoach Luis Aragones liet hem enkel in de laatste groepswedstrijd tegen Griekenland én zondagavond in de finale starten. Tijdens de andere wedstrijden mocht Fabregas invallen.
 
“Het is gewoon fantastisch. Dit is de mooiste dag in mijn leven als speler”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Fabregas. “Ik geloof niet dat we er ons al van bewust zijn wat we gerealiseerd hebben. Hierop moesten we 44 jaar wachten. Het was een van mijn dromen en die heb ik kunnen verwezenlijken.”
 
Fabregas is van oordeel dat Spanje de finale verdiend gewonnen heeft. “We hebben veel kansen gecreëerd en mooi voetbal gebracht. En we hebben eindelijk het succes geboekt, dat we verdienden. We zijn een jong team en zullen ook op het WK binnen twee jaar om de titel strijden.”
 
Voor België is dat allemaal niet zo’n goed nieuws. In de kwalificatiegroep voor dat WK is Spanje samen met de Rode Duivels ingedeeld. Ook Turkije, dat in de halve finales van het voorbije EK strandde, strijdt in die poule mee voor een ticket richting Zuid-Afrika. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker gaf onlangs nog aan dat hij zich geen zorgen maakt om de sterkte van die teams. Begin september zullen we al iets wijzer zijn als België naar Turkije trekt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties