Van Holsbeeck: 'Oostblok steekt ons voorbij'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Holsbeeck: 'Oostblok steekt ons voorbij'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot werd dit weekend uitgeschakeld door Neftchi Bakoe uit Azerbeidzjan. GB-trainer Harm Van Veldhoven luidde de alarmbel en wordt nu bijgetreden door Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

Herman Van Holsbeeck moest wellicht ook even slikken toen hij op teletekst de einduitslag van de return tussen Neftchi Bakoe en Germinal Beerschot las. Bij de Brusselaar daagt het al langer dat het Belgische voetbal afglijdt naar een bedenkelijk niveau en op korte termijn naar een bedenkelijke reputatie.

"We worden nu langs alle kanten voorbijgesneld door het Oostblok. Toen wij met Anderlecht drie jaar geleden op bezoek gingen bij Neftchi, zag ik al dat die club een geweldige ontwikkeling ging doormaken. Ondertussen hebben ze al een Braziliaan gehaald en verdienen de topspelers er 200.000 euro netto. Dat zullen er bij Germinal Beerschot niet veel hebben. Als de ogen van de mensen nu niet opengaan, gaan ze nooit meer open", steekt de Anderlecht-manager een waarschuwende vinger op in de krant Gazet van Antwerpen.

Wat moet er dan gebeuren? "Het enige wat kan, is meer geld genereren. Met de nieuwe competitieformule en nieuwe stadions moeten Club Brugge, Anderlecht en Standard hun inkomsten kunnen verdubbelen. Misschien kunnen we dan ons karretje weer aanhaken", besluit een pessimistisch gestemde Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties