Zulte Waregem gelijk tegen Brussels

Dirk Pieters
| 10 reacties

In de tweede oefenwedstrijd tijdens de stage heeft SV Zulte Waregem met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Brussels. Met twee bijna volledige nieuwe elftallen in beide helften kwam SVZW vooral in de eerste helft tot beter voetbal dan afgelopen zaterdag.

Tijdens de eerste 45 minuten was het vooral Matthys die voor dreiging zorgde. Neumayr verstuurde enkele gemeten diepe ballen, maar ofwel stond het kanon van de Zottegemnaar net niet scherp ofwel kwam doelman Werner gepast tussenbeide. Een vrije trap van Matton ging een metertje naast en diezelfde Matton kreeg een voorzet van Neumayr niet onder controle. Bossut moest eenmaal bij de pinken zijn, toen Aurélien Coppin een voorzet van Anthony Cabeke aan de eerste paal devieerde. Het spel ging goed over en weer, beide ploegen hielden er een vrij strak tempo op na en de eerste helft was dan ook aangenaam om volgen.

Na de rust zakte het spelpeil een beetje. Coppin kon net niet bij een voorzet van Reina en Werner zweefde een krul van Berrier uit de verste hoek. Anthony Cabeke probeerde het met een bom van op 30 meter, maar de bal viel op de bovenkant van de lat. Even later was het toch raak: testspeler Köse trapte van ver, de bal week af en ging voorbij Van Der Kelen tegen de netten (0-1). SVZW probeerde iets terug te doen: Van Zundert kon koppen na een hoekschop van Reina en na een fout van Toyes op Buysse in de rechthoek trapte Coppin de strafschop binnen. De laatste tien minuten was het vooral Essevee dat op zoek ging naar de winnende treffer, maar verder dan een gelijkspel kwam het niet meer.

Kevin Roelandts speelde niet. Hij kreeg een infiltratie in de knie en moet het een weekje kalmer aan doen. Mbaye Leye vervoegde dinsdag de groep, maar kwam nog niet aan spelen toe. Zaterdag speelt SVZW om 18 uur in eigen huis tegen de Franse topklasser Lille. Een schitterende eerste thuiswedstrijd tijdens de oefencampagne.

Eerste helft: Bossut, Minne, D'Haene, Chapi, Buysse, Van Nieuwenhuyze,