Stijnen: 'Niveau omhoog om titel te behalen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Stijnen: 'Niveau omhoog om titel te behalen'
Foto: © SC

Stijn Stijnen werd de voorbije dagen aan SC Heerenveen gelinkt. De nationale doelman voelt zich echter goed bij Club Brugge en heeft niet echt behoefte aan verse lucht. Wel vindt hij dat blauw-zwart voluit voor de titel mag gaan.

Binnen enkele weken begint de nieuwe competitie. Sporza vroeg aan Stijn Stijnen hoe hij de kansen van Club Brugge inschat en wat de meerwaarde van de nieuwkomers kan zijn. Met Ronald Vargas, Nabil Dirar, Laurent Ciman, Joseph Akpala, Geert De Vlieger, Jared Jeffrey en Bernt Evens kocht blauw-zwart flink in. “De nieuwe jongens voelen zich al thuis”, aldus Stijnen. “Bij ons is dat niet echt een probleem.”
 
Vargas niet opbranden
De Clubsupporters verwachten veel van Ronald Vargas. Toch vraagt Stijnen enig geduld voor de Venezolaan. “Hij heeft toch nog een aanpassingstijd nodig. Laat die jongen rustig groeien. Wat we niet mogen doen, is hem met te veel druk opzadelen. Maar je ziet dat hij kwaliteiten heeft.”
 
Dirar biedt kwaliteit
De Rode Duivel is van mening dat Dirar met zijn kwaliteiten Club iets moet kunnen bijbrengen. “Nabil Dirar (foto) is een grote aanwinst. Je ziet meteen dat hij ons iets bijbrengt en voor snelheid zorgt. Hij heeft ook het voordeel dat hij de competitie kent. Vooral op de flanken knelde het schoentje vorig jaar. Er is kwaliteit genoeg om succes te boeken dit seizoen.”
 
Niveau moet hoger
Hoe schat Stijnen de titelkansen van Club in? “Om echt voor de titel te gaan dit seizoen moet het niveau hoger. We willen beter doen dan vorig jaar. Ook Europees en in de beker moeten we beter presteren.”
 
De laatste titel dateert van 2005. “Het wordt tijd om nog eens kampioen te spelen”, weet de doelman. “Er moet niks natuurlijk. We kunnen als ploeg enkel ons best doen om de titel in de wacht te slepen. Maar details zijn vaak beslissend. Vorig seizoen was dat toch het geval, vind ik. Maar onze derde plaats was wel terecht.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties