Interview 'Clubstadion niet aan Blankenbergse Steenweg'

Nico Wieme
| 0 reacties
'Clubstadion niet aan Blankenbergse Steenweg'
Foto: © SC

Club Brugge en Uplace kijken met het nodige vertrouwen uit naar de beslissing die de Vlaamse regering op 5 september zal nemen inzake het nieuwe stadion. Hans Van Bel van Uplace gelooft rotsvast in een goede afloop.

Op de fandag van Club Brugge gaf Hans Van Bel van projectontwikkelaar Uplace tekst en uitleg bij de bouw van het nieuwe stadion voor Club Brugge. Van Bel benadrukte het belang van de nieuwe voetbaltempel. “Club Brugge en de andere Belgische ploegen zijn de voorbije jaren op de UEFA-ladder enorm gedaald. Als Club een topclub wil blijven, die weer aansluiting vindt bij de Europese subtop, dan moet het budget naar omhoog.”
 
Volgens Van Bel is de enige oplossing de bouw van een nieuw stadion. “Als het aantal zitplaatsen verhoogt, zullen er meer abonnementen verkocht worden. Zo kan Club zijn budget verhogen en zal het weer geld hebben om topspelers aan te trekken.”
 
Na de voorstelling hadden wij nog een persoonlijke babbel met Van Bel over het stadionproject.
 
De Vlaamse regering heeft de beslissing al enkele keren uitgesteld. Hoeveel geduld heeft Uplace nog?
 
Van Bel: “We willen absoluut een beslissende uitspraak op 5 september: hetzij een ‘ja’, hetzij een ‘neen’. Het wordt tijd dat we weten waar we aan toe zijn. We hebben wel nog wat tijd, maar ons geduld is niet onbeperkt.”
 
Wat als de Vlaamse regering ‘neen’ zegt?
 
Van Bel (aarzelend): “Daar hebben we nog niet echt over nagedacht. We gaan ervan uit dat het antwoord positief zal zijn.”
 
Hoe groot is het financiële risico dat Uplace neemt bij deze zaak? Als de regering geen groen licht geeft, hebben jullie kosten voor niets gemaakt.
 
Van Bel: “Inderdaad. Dat is het risico dat we nemen. We hebben al heel wat geld in dit project gestopt, maar onze zaakvoerder is zelf een Clubsupporter en heeft dat ervoor over. Trouwens, het stadionproject behoort niet tot onze corebusiness. We zullen er zeker onze broek niet aan scheuren, maar een negatieve uitspraak zou wel zonde zijn van de tijd die we erin stopten.”
 
De stad Brugge schuift de Blankenbergse Steenweg naar voren als nieuwe locatie. Zijn jullie door hen al gecontacteerd voor dat project?
 
Van Bel: “Neen. De stad heeft nog geen contact met ons opgenomen. Dat project is trouwens geen optie voor ons. Het stadion zou veel te noordelijk liggen, waardoor er nog meer files in Brugge zouden ontstaan. Ook voor het milieu is dit geen goed alternatief. Iedere supporter zou per wedstrijd ongeveer 2,30 euro meer brandstofverbruik hebben. Ik denk ook dat de stad nog niet echt iets uitgewerkt heeft voor die locatie.”
 
Bedankt voor het gesprek, meneer Van Bel, en veel succes met het dossier.
 
Van Bel: “Graag gedaan. Tot uw dienst.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties