Club Brugge: 'Strijden voor de titel'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Club Brugge: 'Strijden voor de titel'
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen met kampioen Standard. 

CLUB BRUGGE

* AFGELOPEN SEIZOEN

Club Brugge kende een vreemd seizoen. Blauw-zwart speelde zeker geen groots voetbal, maar had vaak het geluk aan zijn zijde en kroonde zich zo tot herfstkampioen. Na de verloren topper thuis tegen de Rouches ging het bergaf. Club kende een moeilijke periode en op de koop toe verongelukte publiekslieveling François Sterchele. Het was een moeilijk seizoen, zonder prijzen.

* TRANSFERNIEUWS

Club Brugge is van plan om dit jaar weer mee te strijden om de landstitel. Het bestuur deed alvast veel moeite om toch enkele mooie namen naar het Jan Breydelstadion te lokken. De bekendste is die van Nabil Dirar. Het dribbelwonder komt over van Westerlo. Hij moet alvast voor de creativiteit en snelheid op het middenveld zorgen. Ook van Ronald Vargas verwacht men bij blauw-zwart heel wat. De Venezolaan moet het doelpuntenprobleem oplossen samen met nieuwe spits Joseph Akpala. Met Geert De Vlieger en Bernt Evens haalde de club dan weer ervaring in huis, maar of zij een basisplaats kunnen afdwingen, valt af te wachten. Ook voor Jared Jeffrey zal het vechten worden voor een basisplaats. De Amerikaanse middenvelder liet zich in de voorbereiding toch al enkele keren opmerken.

Veel inkomende transfers, dus moesten heel wat spelers andere oorden opzoeken. De oude rotten in het vak trokken weg. Gaetan Englebert vertrok naar het Franse Tours, Sven Vermant zakt enkele niveaus om aan het werk te gaan bij Knokke en Joos Valgaeren zoekt de Nederlandse Jupiler League op. Daar zal hij te zien zijn in het shirt van FC Emmen. Ook de verdedigers Brian Priske en Birger Maertens gaan hun geluk elders zoeken: Priske bij Vejle BK en Maertens bij Heracles. Salou Ibrahim vond na lang zoeken uiteindelijk eveneens een nieuwe club. De aanvaller volgt Ishiaku op bij het Duitse Duisburg. Verschillende spelers vertrokken ook op uitleenbasis. Zo zal Glenn Verbauwhede bij nieuwkomer Kortrijk onder de lat staan en moet Timothy Dreesen Lierse helpen om de promotie naar eerste klasse af te dwingen.

* VOORBEREIDING

Club Brugge kende een moeilijke voorbereiding met enkele zware tegenstanders. Blauw-zwart ontmoette al heel vroeg Bergen, waartegen het een eerste nederlaag moest toestaan (1-2). KV Oostende werd maar nipt opzij gezet. Tegen de kleinere ploegjes wist de aanval van Club Brugge toch nog de nodige treffers te maken. Zo scoorde het tegen Aalter acht doelpunten. Germinal Beerschot werd nog vrij makkelijk met 0-3 verslagen, maar van het Duitse Duisburg verloor Club met het kleinste verschil. Op de Brugse Metten werd dan weer de B-ploeg van Likke vlot opzij gezet.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN 

Bij Club Brugge verwacht men veel van Ronald Vargas. De vleugelaanvaller komt over van FC Caracas, waar hij sinds 2002 actief is en waarmee hij tussen 2005 en 2008 drie opeenvolgende titels behaalde. De Venezolaan tekende in Brugge een contract voor vier jaar. Hij moet bij Club Brugge voor meer creativiteit op de flanken zorgen. Het voorbije seizoen kwam de vleugelaanvaller zeven keer tot scoren in 26 wedstrijden. Vargas werd al drie keer opgeroepen voor de nationale ploeg en verwierf in juni internationale bekendheid toen hij wist te scoren tegen Brazilië.

* VERWACHTINGEN

Club Brugge speelde vorig seizoen een sterke heenronde en een slabakkende terugronde waarbij het naar de derde plaats zakte. De zwakke punten (geen flankenspel en weinig creativiteit en snelheid) lijken aangepakt en met Vargas en Dirar heeft het er twee smaakmakers bij. Alles zal afhangen van de spitsen. Vinden die hun neus voor doelpunten, dan kan Club zich mengen in het titeldebat.

PROGNOSE: derde plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties