Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels stuurt Beveren wandelen
De Nijs Michael

Zaterdag start de Jupiler League, maar in de tweede klasse zijn de heren voetballers woensdag al aan het nieuwe seizoen begonnen. Brussels kreeg op de eerste speeldag het bezoek van Beveren, de hoofdstedelingen wonnen met het kleinste verschil.

Brussels begon het best aan de partij, maar Beveren kreeg na vijf minuten de eerste mogelijkheid om gevaarlijk te zijn. Cathoir schoot de vrije trap echter op de muur. De thuisploeg was meteen wakker en reageerde via Tohoua, deze slaagde er echter niet in om de voorzet van Kipoy tegen de netten te koppen. Na 11 minuten kreeg Beveren dé kans op de openingstreffer, maar Olguin schoot de toegekende strafschop te zwak in, waardoor Izgi redding kon brengen. Na 25 minuten kreeg Le Postollec een mogelijkheid, maar Dantschotter ranselde zijn kopbal in corner. In het vervolg van de eerste helft noteerden we geen noemenswaardigheden meer.

Ook in de tweede helft startte Brussels als beste ploeg, maar in het openingskwartier leverde dat geen echte kansen op. De druk werd echter stelselmatig opgevoerd en na 68 minuten moesten de bezoekers uit het Waasland zich toch gewonnen geven. Het doelpunt kwam voor de volle honderd procent op naam van Tohoua, hij maakte zelf de actie en schoot vervolgens ook fraai binnen: 1-0. Beveren kon niet meer reageren, het was Brussels dat via Coppin nog enkele goede kansen kreeg. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor Brussels dus zijn eerste drie punten van het seizoen beet heeft. (AN)