Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de la Neuville
Ronse scoort driepunter in Charleroi
Philippe Crols

Woensdagavond is de competitie in tweede klasse begonnen. SK Ronse heeft het nieuwe seizoen alvast goed ingezet. Het pakte de drie punten mee uit Charleroi. Olympic ging met 0-3 ten onder.

Er waren zo'n 2.500 supporters komen afzakken naar Charleroi voor het treffen tussen Olympic en Ronse. Zij zagen de bezoekers vijf minuten voor rust op voorsprong komen.

Stilmant maakte een fout in de grote rechthoek en scheidsrechter Govaerts wees meteen naar de stip. Gregory Ferreira Lino aarzelde niet en zorgde ervoor dat zijn team op 0-1 kwam. En het werd nog beter voor Ronse. Net voor het rustsignaal zette Nabil Guelsifi zijn team helemaal op rozen; 0-2.

Na de pauze probeerde Charleroi het met Banga en Jerkovic in plaats van Steens en Saintini, maar zij konden samen met Toni Brogno de situatie niet meer ombuigen. Toen invaller Jerkovic twintig minuten voor tijd ook nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg, was het al helemaal hopeloos voor de thuisploeg. Guelsifi zou een kleine vijf minuten voor tijd nog de derde bezoekende treffer netten. De thuisploeg eindigde nog met negen mensen, want in de slotminuten werd ook Alibhai nog uitgesloten.