Namen UR
tieKVK Tienen
Datum: 13/08/2008 19:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade communal des Bas-prés
Tienen opent met zege in Namen
Philippe Crols
| 0 reacties
Tienen opent met zege in Namen

KVK Tienen klopte in de voorbereiding onder andere Standard, maar de competitie is uiteraard veel belangrijker. De troepen van trainer Daniël Nassen zijn alvast met een zege aan het nieuwe seizoen begonnen. Er werd met 1-2 gewonnen in Namen.

De eerste goede mogelijkheid was voor de bezoekers. Belme had moeten scoren met het hoofd, maar deed dat niet. Ook Vandeput was even later dicht bij een goal. De thuisploeg zag hoe de bezoekers doelman Lahaye nog enkele keren bestookten. Zo moest de sluitpost ingrijpen op een goed schot van Belme. Aan de overkant kon enkel Nelis eventjes dreigen.

Na een halfuur was de voorsprong een feit voor Tienen. Thijs opende op Lacroix die op zijn beurt Dufoor (foto) bediende en die scoorde de openingstreffer.

Namen kwam met andere intenties op het veld na de pauze en dat rendeerde al meteen. Blagus kon een vrijschop met het hoofd in doel verlengen en zo stond het al snel weer gelijk. Namen herstelde nu ook het evenwicht in het spel, maar uiteindelijk was het toch Tienen dat nog met de drie punten zou gaan lopen. Dufoor maakte er op knappe wijze met zijn tweede van de avond 1-2 van.