Bekeravontuur van RC Waregem zit erop

Bekeravontuur van RC Waregem zit erop
Foto: © SC

RC Waregem is uitgeschakeld in de Cofidis Cup na een nederlaag op eigen terrein tegen Seraing, verlengingen en strafschoppen moesten beslissen over de winnaar en verliezer van deze partij.

Amper drie minuten ver in deze wedstrijd liet Waregem de eerste kans optekenen van deze wedstrijd, na samenspel tussen Vanbrabander en Vervelghe besloot Vlaeminck echter te zwak op doelman Habran. Luttele seconden later volgde een nieuwe kans voor de thuisclub, op aangeven van Feys kon Dupont aanleggen maar opnieuw stond Habran op de juiste plaats. Na 20 minuten kreeg Waregem de kans op de openingstreffer, Deloof werd foutief gestopt door doelman Habran en de bal ging op de stip. Houtekier nam plaats achter de bal maar deze schoot de bal binnen het bereik van doelman Habran. Nog voor de rust moest Waregem noodgedwongen een eerste wissel doorvoeren, Dupont en Denoncin kwamen ongelukkig met mekaar in botsing waarna de Waregemse spits het terrein diende te verlaten met een gapende hoofdwonde.

Vijf minuten na de rust moesten de bezoekers verder met een mannetje minder, Bayock kreeg na een drieste tackle op Euvrard het rood onder de neus geduwd. Twintig minuten voor tijd kwam Waregem nog eens gevaarlijk opzetten, Vervaecke ging zijn kans vanop afstand met een hard schot dat in hoekschop werd gewerkt door Habran. De thuisclub bleef voor de meeste dreiging zorgen en kwam nog meermaals dicht bij een doelpunt maar zowel Opbrouck, Euvrard als Vervaecke kenden geen succes.

Verleningen moest de winnaar gaan aanduiden van deze partij en daarin moest doelman Habran meteen alles uit de kast halen om de poging van Vlaeminck uit de kruising te halen. Even later kreeg Euvrard een goede mogelijkheid aangeboden maar deze kon net niet bij de bal. In de tweede verlening volgde al vrij snel een koude douche voor de thuisploeg, Scattone zette de bal voor tot bij de vrijstaande De Castris die het geschenk in dank aannam en zijn club op voorsprong bracht. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong want Waregem sloeg al vrij snel terug, vier minuten later bezweek Dello onder de druk en devieerde hij het leer voorbij zijn eigen doelman. In de slotminuut kwam Waregem nog dichtbij de winnende treffer maar het leer hobbelde net naast doel buiten.

De clubs mochten zich opmaken voor de strafschoppen en daarin toonde zich vooral Seraing doelman Habran zich ijzersterk, hij stopte de elfmeters van Vervelghe en  Vierstraete. Thuisgoalie Vergote hield er nog even de spanning in door de strafschop van Denoncin te stoppen maar dat volstond echter niet om te beletten dat de bezoekers de partij winnend afsloten en doorgaan naar de zesde ronde van de Cofidis Cup.

Doelpunten; 110' De Castris 0-1, 114' Dello 1-1 (own)
Strafschoppen; 2-4

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties