Thomas Dubois
| 12 reacties
Cercle blijft nog altijd puntenloos

De tweede speeldag bracht één grote verrassing met zich mee, Cercle ging ten onder tegen KV Kortrijk. Verder blijft Standard net zoals Moeskroen winnen en speelden Gent en Anderlecht gelijk.

Moeskroen en Standard zijn de enige twee ploegen die nog het maximum van de punten hebben na twee speeldagen. Van eerstgenoemde is dat verrassend te noemen, voor Standard is het een verlengde van het kampioenenseizoen. Verrassend is het tweede verlies op rij voor Cercle Brugge, ook Tubeke en KV Mechelen blijven nog op nul punten steken. Anderlecht en Gent speelden gelijk en hebben beide vier punten.
Standard is de competitie uitstekend begonnen. Na een makkelijke overwinning op de eerste speeldag, ging ook Westerlo met 3-0 onderuit. Opnieuw was het Mbokani die het verschil in de cijfers maakte met behulp van Toama. Westerlo weerde zich bij momenten goed, maar kreeg net voor de rust een mokerslag toen het twee doelpunten in ongeveer evenveel minuten binnen kreeg.
Anderlecht en AA Gent startten vorige week uitstekend aan de competitie, beide boekten ze een mooie overwinning. Zaterdagavond was het Anderlecht dat de beste start kende, halverwege de eerste helft stonden ze al 2-0 voor. Gent uitgeteld denk je dan, maar de Buffalo’s staken een tandje bij en nog voor de rust kon Suler gelijkmaken. Na de rust kreeg Sporting twee goede kansen om te scoren, maar dat lukte niet. Ook niet toen Suler uitgesloten werd en AA Gent nog 20 minuten met tien verder moest.
Charleroi boekte tegen Roeselare de eerste driepunter van het seizoen. Benjelloun tekende net na het uur voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Tanghe kwam voor de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker, die onverdiend zou geweest zijn, 1-0 was de eindstand. Ook Kortrijk boekte de eerste overwinning van het seizoen en in de eerste klasse sinds de promotie, Cercle Brugge moest het gelag betalen. Voor de jongens van Glen De Boeck meteen de tweede nederlaag op rij en een onverwachte laatste plaats. Een verdiende zege voor de VK.
Nieuwkomer Tubeke heeft het voorlopig moeilijk om iets te halen in de Jupiler Pro League. Ook tegen Lokeren liep het slecht af, 4-1 was het eindresultaat. Na 52 minuten werden de Lokerse kanonnen lamgelegd bij een 4-0 tussenstand. De aansluitingstreffer van Paternotte diende voor niet meer dan de eer.
Moeskroen blijft met het maximum van de punten mee vooraan meedraaien, Malinwa ging met 3-1 voor de bijl. KV Mechelen kwam nochtans op voorsprong via Geudens, maar lang duurde dat niet. Enkele minuten later maakte Custovic gelijk. Oussalah en nogmaals Custovic zorgden voor de overwinning in de tweede helft. Maar erger nog dan de nederlaag was Geudens die ongelukkig in contact kwam met Sapina en daarbij een beenbreuk opliep.
Germinal Beerschot en Dender tenslotte speelden op zaterdagavond 1-1 gelijk. De Ratten begonnen het best aan de wedstrijd en kwamen ook op voorsprong via Malki. Dender kon daar weinig tegenover plaatsen. Toch kwamen ze gelijk via Van den Eede. Ook na de pauze was Germinal Beerschot de betere, maar scoren lukte niet meer. Voor beide ploegen is het nog wachten op de eerste overwinning van het seizoen.
Racing Genk ging pijnlijk ten onder in en zwart beest Bergen. Het werd er 3-1 en dat was niet eens gestolen. Daar waar Bergen vorige week nog met 5-0 de boot inging tegen Gent, speelde het nu veel beter. Grote ster was Dahmane die twee doelpunten scoorde. Nemec scoorde z’n eerste doelpunt voor Genk, maar dat was slechts een druppel op de hete plaat.
Ook deze week geen negende wedstrijd, door de goede prestaties van de Belgische Jonge Rode Duivels op de Olympische Spelen werd ook de tweede wedstrijd van Club Brugge, thuis tegen Zulte Waregem uitgesteld. Daardoor heeft Club nu al zes psychologische punten achterstand op kampioen Standard. Volgend weekend begint voor hen de competitie met een uitmatch tegen Tubeke.