Dessel bekert verder

Rombaux Gunther

Dessel Sport mag zich opmaken voor de zesde ronde van de Cofidis Cup, het versloeg zaterdagavond tweedeklasser Olympic Charleroi met het kleinste verschil.

Dessel ging fel van start in deze partij en legde in het aanvangskwartier enkele vloeiende acties op de mat. Na knap voorbereidingswerk van Criel en Persa konden achtereenvolgens Ohnenink en Camara de doelrijpe kansen echter niet benutten. Even na het half uur kwam Dessel opnieuw opzetten, Criel verstuurde een gemeten voorzet richting Camara maar deze besloot in het zijnet. Vijf minuten voor de rust kreeg de thuisclub wat het verdiende, via een perfect uitgevoerde aanval kwam de bal bij Ohnenink terecht, deze had de bal maar binnen te duwen en bracht zijn club op voorsprong. Amper twee minuten later leek de 2-0 in de maak maar Criel wilde het te mooi doen en liet de kans liggen om de bezoekers een tweede opdoffer te bezorgen.

Na de rust ging de tweedeklasser op zoek naar de gelijkmaker en zette Dessel stevig onder druk, maar de thuisclub speelde verdedigend een sterke wedstrijd en gaf weinig kansen weg. Na een uur spelen werd de druk steeds groter maar Charleroi slaagde er echter niet in om doelman Van Hoof in verlegenheid te brengen, het was overigens Dessel dat nog gevaarlijk kwam opzetten via de counter. Twee minuten voor affluiten kwam Stilmant nog dicht bij de gelijkmaker met een schot maar ook hij kende zijn avondje niet.

Ondanks de vijf minuten extra tijd bleef de derdeklasser knap stand houden en mag het zich opmaken voor de volgende ronde van de Cup,waarin de club maar al te graag een topper zou loten.