Tienen gaat onderuit in Turnhout

Rombaux Gunther
| 4 reacties

KV Turnhout plaatste zich zaterdagavond voor de volgende ronde van de Cofidis Cup, de club behaalde een nipte overwinning tegen tweedeklasser Tienen.

De eerste helft leverde weinig noemenswaardige doelpogingen op, Tienen wist enkel te dreigen met enkele schaarse pogingen vanuit de tweede lijn maar kon doelman Horsten niet in moeilijkheden brengen. Het Turnhoutse gevaar kwam er meestal via een sterk spelende De Schutter die meermaals mee kon oprukken, maar telkens stond niemand op de goede plaats om op doel te besluiten. Halfweg de eerste helft was Turnhout dicht bij de openingstreffer, Develer trapte een vrije trap tegen de netten maar scheidsrechter Pots keurde terecht het doelpunt af, de voor doel opgetrokken Turnhoutse spelers stonden buitenspel en namen deel aan het spel omdat ze het zicht van doelman Schuermans belemmerden. Net voor het rustsignaal viel het doelpunt dan toch, Noyen kopte de bal door tot bij Moons die de 1-0 tegen de netten werkte.

Tienen dreef na de rust de druk op en kreeg een hele resem hoekschoppen na mekaar, deze leverden echter geen gevaar op voor doel. De derdeklasser beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en loerde op de counter maar enkel Develer zorgde voor het meeste gevaar met een uithaal die voorlangs ging. De ingevallen Tomsin kwam nog dichtbij een tweede Turnhoutse treffer maar deze vond doelman Schuermans op zijn weg. In de slotminuten kwam de thuisclub nog met de schrik vrij, doelman Horsten moest gepast ingrijpen op een poging van Konon.

Turnhout won met het kleinste verschil en wacht vol spanning de loting af van woensdag 3 september om te weten te komen wie zijn volgende tegenstander wordt in de bekercampagne.

Doelpunt; 44' Moons 1-0