Sporting klopt Milan in eigen galamatch

Dave Sentobin
| 0 reacties
Sporting klopt Milan in eigen galamatch
Foto: © SC

Sporting Gijón won gisteren de veertiende editie van de trofee "Villa de Gijón". De Spaanse promovendus klopte in eigen stadion het Italiaanse AC Milan. De rojiblancos zijn duidelijk klaar voor de start van het nieuwe seizoen.

In tegenstelling tot de verwachtingen startte coach Preciado niet met zijn sterkste formatie, maar gaf hij de voorkeur aan de spelers die vorig jaar de promotie afdwongen. Zijn Italiaanse collega Ancelotti opteerde eveneens niet voor zijn basiself, aangezien Gattuso en Kaká gewoon in Milaan waren gebleven. Een vreemde beslissing van beide oefenmeesters, aangezien het voor de twee teams de laatste voorbereidingswedstrijd van het seizoen was.
 
De Italiaanse bezoekers hadden speloverwicht en kwamen in het eerste kwartier tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar Paloschi faalde. Na twintig minuten pas stak de thuisploeg de neus aan het venster, maar Barral kwam tekort op de voorzet van Pedro. Even later tikte diezelfde Barral – een man om in het oog te houden dit seizoen – de 1-0 voorbij keeper Abbiati. De Italianen zochten de gelijkmaker, maar de wankele Sporting-defensie hield stand tot aan de rust.
 
Na de pauze voerden beide coaches verschillende wissels door wat het spektakel niet ten goede kwam. Een kwartier voor het einde legde Bilic aan voor een vrije trap. De Kroaat schilderde de bal mooi over de muur en Abbiati was voor de tweede keer geklopt. De supporters van Sporting beleefden een geweldige avond die deed terugdenken aan 1987 toen de Asturianen de Milanesen klopten in de Uefa-beker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties