Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Bergestadion
Tienen alleen leider na zuinige zege
filip broos

Na een eerder flauwe wedstrijd hield Tienen de 3 punten thuis tegen Waasland en komt zo alleen aan kop in 2e klasse.

Niets dan blije gezichten bij de tiense fans want voor het eerst staat hun ploeg alleen aan de leiding van de competitie. Tienen won zuinig met 1-0 tegen RS Waasland.

Tienen begon gedreven aan de wedstrijd en drukte Waasland meteen achteruit. Lacroix stuurde Penga weg maar die trapte de eerste kans in het zijnet. Tienen bleef drukken en Waasland kon enigszins stand houden door voortdurend overtredingen te begaan, niet in het minst op spits Dufoor die heel wat te verduren kreeg. Op het kwartier kreeg Penga die goed in de wedstrijd zat de bal, hij schakelde zijn tegenstander uit en trapte beheerst de 1-0 tegen de netten. Meteen had Tienen wat het verdiende, Waasland moest er nu proberen uit te komen. Maar het was in tegenstelling de suikerjongens die kansen bleven creeeren, zo ging een schot van Belme een metertje naast, en evzen later zag die zelfde Belme zijn lob net over het doel vallen. Na ruim een half uur spelen kwam Waasland beter in de wedstrijd. Soares stuurde de bal diep maar Onana lobde de bal over het lokale doel. De laatste kans in de eerste helft was er één voor Tienen maar Penga twijfelde net iets te lang om uit te halen en zag zijn schot afgeblokt.

Waasland begon sterker aan de tweede helft en een vrije trap van Soares belandde in de handen van Schuermans. Tienen geraakte maar moeilijk op dreef tijdens de tweede helft en het spel van de lokale ploeg verwaterde helemaal. Waasland rook zijn kans en een knal van Onana ging enkele meters naast het doel. Opschudding toen Triantafallidis zijn kans zag riant naast de bal te trappen maar dit leverde de wase wolven niet meer op dan een hoekschop.
De laatste gevaarlijke kans was dan ook voor de bezoekers waar El Khanchaf een vrije schop op het hoofd van Tournut schilderde maar de bal verdween net naast de paal.

Zo won Tienen deze weinig aantrekkelijke wedstrijd die vooral in de 2e helft niet kon bekoren wat de thuisploeg betreft. Tienen staat door deze zege wel alleen aan de leiding en kan zich opmaken om volgende zondag thuis Deinze partij te geven. Waasland mag het thuis opnemen tegen OHL