Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United nipt voorbij Namen
Niels Hendriks

KVSK United ontving zaterdagavond op eigen veld UR Namen. De Noord-Limburgers wonnen nipt met 1-0 en pakten zo hun eerste driepunter van het seizoen.

KVSK United had het één en ander recht te zetten na de zwakke partij bij Luik die tevens verloren werd. Toch viel er in de eerste twintig minuten maar weinig te beleven aan de Gestelsedijk. Tot Harald Pinxten bij een corner van de thuisploeg tegen de vlakte werd gewerkt. Scheidsrechter Loeman legde bal terecht op de stip. Maar Caramazza zag zijn penalty gestopt door doelman Lahaye. Toch werd het even later nog bijna 1-0 via Ketting, maar zijn schot werd voor de lijn ontzet. Ook Namen werd nu voor het eerst gevaarlijk via Bukran, Schurmans redde. De partij leek met een 0-0 de rust in te gaan tot een corner van United via een kopbal van Pinxten en een deviatie van Robby Van de Weyer werd binnengewerkt, 1-0.

Ook na rust kwam de partij maar moeilijk op gang. Na twintig minuten in de tweede helft ging thuisdoelman Schurmans onderuit bij het uittrappen. Paniek bij United want er zat namelijk geen reservedoelman op de bank door de blessure van tweede doelman Mommers. Schurmans werd opgelapt en moest uiteindelijk geblesseerd onder de lat blijven staan. Pinxten kreeg de kans om de partij te beslissen maar hij kopte een corner van dichtbij over doel. Namen ging hierop opzoek naar de gelijkmaker en tot twee keer toe moest de gehavende Schurmans de meubelen nog redden voor United. Zo bleef het 1-0 aan de Gestelsedijk na een erg matige partij voetbal.