Antwerpen behoudt maximum

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Morlanwelz en Antwerpen blijven na drie speeldagen met het maximum van de punten aan de leiding in de eerste klasse van het Futsal. Edegem leed voor eigen volk zijn eerste puntenverlies. Landskampioen Charleroi heeft nog een wedstrijd te goed.

Een dominant Antwerpen pakte de volle buit in Seraing (2-3), maar maakte het zichzelf in de slotfase nog moeilijk. Doelman Morant verijdelde dat de Sinjoren met een gelijkspel moesten terugkeren. Morlanwelz kende beduidelijk minder moeite om de klus te klaren en legde er negen in het maandje van Brussel.

Edegem speelde 6-6 gelijk tegen Beringen en leed zijn eerste puntenverlies van het seizoen, maar zal toch tevreden terugblikken. Tien minuten voor tijd stonden de Limburgers nog 3-6 voor. Charleroi boog voor eigen volk een 2-3 achterstand om in een 6-4 overwinning tegen Malle.

CHARLEROI – MALLE 6-4 (2-3)

Action 21 nam in het eerste kwart vlot de maat van de bezoekers (zonder Gessner, Aktepe en Jacobs) maar Malle boog niet het hoofd. Het gevolg was verbazend: 2-3 bij de rust. In een evenwichtige tweede helft schonk Toukouki na de 4-4 zijn ploeg opnieuw voorsprong (3-4). Een verrassing leek in de maak. Doch Action 21 kwam terug en zette in de slotfase toch nog orde op zaken. De vermoeiende trip naar Roemenië zat de thuisjongens kennelijk in de benen. De bezoekers voelden zich na afloop zeer ontgoocheld over de afloop.

DOELPUNTEN: 2’ Zico (1-0), 9’ Vanderlei (2-0), 11’ Govers (2-1), 17’ Toukouki (2-2), 19’ Govers (2-3), 23’ Medina (3-3), 34’ Toukouki 3-4), 37’ Lucio (4-4), 40’ Zico (5-4) en 40’ Lucio (6-4).

LW UNITED – HASSELT 4-6 (1-5)

Voor de wedstrijd goed begonnen was, leidde Hasselt al met 0-4(na 6 minuten). Die voorsprong was het resultaat van ongekunsteld en efficiënt zaalvoetbal. De Hasseltse aanvalsgolven stokten. Verder dan één tegengoal en het doelhout dat meer voorkwam, geraakte KK-LW United niet. De thuisploeg speelde met vliegende doelman na de pauze alles of niets. Ze kwam terug in de wedstrijd. Verder dan nog een tegentreffer geraakte ze niet. Tot het slotoffensief, ondanks voortreffelijk doelmanswerk van Gert Pans toch nog twee doelpunten opleverde.

DOELPUNTEN: 2’ Belmhani (0-1), 3’ Zouggaghi (0-2), 4’ Belmhani (0-3), 5’ Papanicolaou (0-4), 11’ Corens (1-4), 16’ Willems (1-5), 23’ Boushaba (2-5), 31’ Papanicolaou (2-6), 37’ Cammalleri (3-6) en 38’ Corens (4-6).

PIC. BRUSSEL – MORLANWELZ 0-9 (0-4)

Na een te lange inloopperiode scoorden de bezoekers tweemaal binnen de 16 seconden. Het hek was meteen van de dam. Zeker toen de score vlot werd verdubbeld (0-4) kon Picardie alleen nog karaktervol trachten de cijfers te beperken. Zelfs dat lukte niet want in een uitermate kalm eerste deel van de tweede doorgang gebeurde helemaal niets tot de bezoekers weer uit hun krammen schoten. Kapitein Ricardo Falasque gaf daarvoor het signaal. Momo El Marnissi vierde zijn debuut met twee goals.

DOELPUNTEN: 4’ Neukermans (0-1), 4’ Diogo (0-2), 7’ Leo (0-3), 14’ Ferrian (0-4), 28’ Falasque (0-5), 30’ El Marnissi (0-6), 32’ Leo (0-7), 38’ Falasque (0-8) en 39’ El Marnissi (0-9).

SERAING – ANTWERPEN 2-3 (0-2)

Antwerpen domineerde dit excellent vertoon waarin ONU meer deed van verdedigen. De bezoekers creëerden zich in de eerste helft meerdere kansen en scoorden ook tweemaal (0-2). Zonder Pagetta had de voorsprong rianter geweest. De tegentreffer (1-2) was de aanleiding tot meer evenwicht in het vertoon. De prachtige 1-3 van Achabar leek de winstcijfers in het voordeel van Antwerpen vast te leggen. Maar met een mooie tweede treffer kon Oubella namens Onu meer dan dreigen. Met een uitstekende tussenkomst van de bezoekende doelman op een schot van vliegende doelman Volpe voorkwam Morant gelijkheid.

DOELPUNTEN: 5’ El Haoual (0-1), 17’ El Haoual (0-2), 31’ Oubella (1-2), 35’ Achabar (1-3) en 38’ Oubella (2-3).

EDEGEM – K. BERINGEN 6-6 (2-3)

In een eerder stroeve aanloop nam Edegem voorsprong. Dat wijzigde toen Grünholz het laken naar zich toe trok en nog voor de pauze Konaktex op voorsprong schoot. Danny Boffin deed ook zijn duit in het zakje en zo leken de bezoekers op een toch verrassende uitzege af te stevenen. Tot bijna 4 minuten voor tijd Boujouh de stand op 4-6 bracht. Edegem zette alles op alles en dwong in de ultieme seconden nog een puntendeling af. Zeer tot ongenoegen van de bezoekers die zich bestolen voelden.

DOELPUNTEN: 2’ El Haoual (1-0), 7’ Boujouh (2-0), 11’ Bayraktar (2-1), 15’ Grünholz (2-2), 16’ Grünholz (2-3), 27’ Boffin (2-4), 28’ Boffin (2-5), 31’ Salah (3-5), 32’ Bayraktar (3-6), 37’ Boujouh (4-6), 37’ Abdouni (5-6) en 39’ Boujouh (6-6).

PUURS – CHÂTELINEAU 3-9 (0-4)

Real Châtelineau boekte in Puurs tegen Klein-Brabant een overtuigende en verdiende zege. De bezoekers waren in alle geledingen de betere. Al in de eerste helft behoedde doelman Beaudoux zijn ploeg van een nog ruimere achterstand. Na de zure citroenen kwam Puurs iets meer in het stuk voor. Telkens het aan de achterstand knabbelde, kwam er onmiddellijk een bezoekende tegengoal. Uiteindelijk werden net niet de dubbele cijfers bereikt.

DOELPUNTEN: 8’ Lemaire (0-1), 10’ Lemaire (0-2), 14’ A. Laarissi (0-3), 18’ Carpentier (0-4), 23’ Rezki (1-4), 24’ A. Laarissi (1-5), 25’ Peeters (2-5), 27’ Carpentier (2-6), 28’ Aliouat (2-7), 31’ De Pauw (3-7), 33’ El Kamouni (3-8) en 38’ Aabbassi (3-9).

Sahin HASSELT – HOUTHALEN/GENK 6-7 (2-1)

Niemand van de toeschouwers gaf nog een cent voor de kansen van Houthalen/Genk dat kort na de pauze - na een denderende start van Sahin – tegen een onwaarschijnlijke 5-1 achterstand opkeek. De kentering kwam er meteen (5-4). Het festival van minder accuraat verdedigen en aanhoudend aanvalswerk leverde verdere doelpunten op. Eerst leek Skeric (6-4) nog de beslissing te forceren. Maar Houthalen ging er op en er over en greep met nog drie ultieme treffers de volle inzet. Sahin – dat mee het spektakel verzorgde – bleef met lege handen achter.

DOELPUNTEN: 5’ El Allouchi (0-1), 14’ Helli (1-1), 17’ Özcan (2-1), 21’ Skeric (3-1), 23’ Yilmaz (4-1), 23’ Yilmaz (5-1), 24’ Stegemann (5-2), 24’ El Allouchi (5-3), 30’ Stegemann (5-4), 33’ Skeric (6-4), 34’ Bennassar (6-5), 36’ Rossi 6-6) en 38’ Rossi (6-7).