Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke boekt eerste overwinning
Dirk Pieters

Tubeke deed zaterdagavond een uitstekende zaak. Het versloeg Dender met 2-1 en wipt zo over Roeselare naar de zeventiende plaats. In de slotfase vielen er nog drie rode kaarten.

In de eerste twintig minuten viel er niets te noteren. Het was duidelijk dat beide ploegen schrik hadden om een treffer tegen te krijgen. Na 24 minuten kreeg Tubeke de eerste mogelijkheid en wat voor één. Jérémy Perbet ging neer in de zestien en zette zelf de strafschop om: 1-0. De bezoekers reageerden meteen met enkele kleine kansjes, maar Tubeke hield goed stand. Af en toe kwam de thuisploeg eens dreigen, maar het was duidelijk dat Tubeke zeer tevreden was dat het eindelijk de rust mocht ingaan met voorsprong.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Dender ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Tubeke kwam zelden in de problemen. Het verdubbelde tien minuten ver in de tweede helft de score. Opnieuw was het Perbet die de netten deed trillen. Toch gaven de bezoekers niet op want Sylla kreeg de kans op de 2-1, maar de aanvaller liet de unieke kans liggen. Twintig minuten voor tijd was het helemaal gedaan voor Dender. Het moest met z'n tienen verder na een zware fout van Fred. Ook Tubeke zag in de slotfase nog twee spelers met rood vertrekken. Zowel Dufer als Vandelannoite kregen de rode kaart onder de neus. In de allerlaatste minuut kon Wittesaele nog milderen tot 2-1, maar de eerste drie punten bleven thuis in Tubeke. (AN)