Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Freethiel
Beveren raakt niet voorbij stug Oostende
De Nijs Michael

KSK Beveren is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen KV Oostende. De kustjongens hielden de Waaslanders op een 0-0 gelijkspel. Een erg verdedigend gestart Oostende krijgt zo waarvoor het gekomen was: één punt.

De partij werd ingeleid door een erg lange studieronde, pas na tien minuten konden we een eerste kleine doelpoging noteren. Het schot van Traoré ging echter enkele meters naast het doel van de bezoekers. Vlak voor het kwartier moet Oostende-doelman Van Rijckeghem een eerste keer ingrijpen, maar de bezoekende goalie had geen enkel probleem met de kopbal van Vermeerbergen. Enkele minuten later kopte Lardenoit naast. Op het eerste kansje van Oostende was het liefst 33 minuten wachten en veel hoeft u zich niet voor te stellen bij die eerste mogelijkheid. Doelman Dantschotter hoefde het 'schot' van Guei maar op te rapen. Een minuutje later kreeg Oostende een tweede kansje via Grandisson, maar hij kon een misverstand tussen Traoré en Baghdad niet afstraffen. We gingen dus rusten bij een 0-0 stand. Onlogisch was dat niet, Oostende kwam namelijk voor een puntje naar de Freethiel en de thuisploeg combineerde te traag om de tegenstrever in de problemen te brengen.

Na de rust kwam het meeste gevaar aanvankelijk van de bezoekers. Doelman Dantschotter had echter een goede redding in huis op schoten van Pecqueux en Ferreira. Verder viel er niet zoveel te beleven op de Freethiel. Twintig minuten voor tijd kreeg Oostende dan toch dé mogelijkheid om te scoren na een foutje van Rentmeister, maar de voorzet van Rudison kwam niet aan. Iets later counterden de bezoekers opnieuw scherp, maar deze keer ging de poging over doel. De laatste mogelijkheid was voor Olguin, maar hij schoot over. Zo eindigde de partij tussen Beveren en KVO, die vooral gekenmerkt werd door de zwakke leiding van scheidsrechter Boucaut, op een 0-0 gelijkspel.