Stadion: Stade Yvan Georges
Schoumaker zet Virton op weg naar winst
De Nijs Michael

In tweede klasse heeft Virton een belangrijke zege geboekt. De Walen wonnen van UR Namen en laten de degradatiezone zo achter zich. Namen moet daarentegen stilaan achterom kijken.

Beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht, maar na een half uur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Het was Schoumaker die de ban brak. Nog geen vijf minuten later verdubbelde diezelfde Schoumaker de score. Namen kon niet onmiddellijk reageren waardoor Virton met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

Ook na de pauze konden de bezoekers geen vuist maken. Twintig minuten voor tijd konden de boeken helemaal dicht voor Namen. Scheidsrechter De Belder kende de thuisploeg een strafschop toe, die omgezet werd door Gustin. Vlak voor affluiten diepte Ngasseu de score nog uit tot 4-0. Door deze zege klimt Virton naar de twaalfde plaats in het algemeen klassement, Namen zakt terug naar een vijftiende stek met slechts drie punten voorsprong op rode lantaarn Eupen.