Verlegen Vlcek verliefd op Astridpark

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Verlegen Vlcek verliefd op Astridpark

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Stanislav Vlcek bracht zaterdagavond met zijn gelijkmaker Anderlecht meteen terug in de wedstrijd tegen KV Mechelen, maar de minzame Tsjech is niet alleen om zijn doelpunten belangrijk voor paars-wit.

Zeven minuten voor tijd kreeg Stani Vlcek een staande ovatie van het paars-witte supporterslegioen in het Constant Van de Stockstadion. Het publiek is gek van de Tsjechische werkmier. Ooit golden er andere normen bij de recordkampioen.
 
Vlcek is geen Hernan Losada of Mbark Boussoufa. Voetbaltechnisch gezien verbleekt Vlcek zelfs in de schaduw van de Argentijn en de Marokkaan. Maar Vlcek is o zo nuttig voor de Brusselaars. Dat bewees hij tegen Mechelen met drie gave assists. “Dit was mijn beste wedstrijd bij Anderlecht”, lacht de Tsjech.
 
Werkmier
 
Manager Herman Van Holsbeeck volgde de mening van het publiek: “Vlcek is misschien geen spectaculaire speler, maar hij werkt heel hard. Samen met Frutos zorgt hij voor evenwicht in de aanval van Anderlecht.” De Argentijn is zelf ook heel tevreden met Vlcek aan zijn zijde. “Hij weet me heel goed te vinden van op de flank”, aldus Frutos.
 
Vlcek zelf blijft er bescheiden bij, een beetje verlegen zelfs. De hard werkende Tsjech weet niet goed hoe om te gaan met alle lof en zou liever de schaduw opzoeken dan in de belangstelling te staan. “Die staande ovatie was voor mij een heel emotioneel moment”, aldus Stani. “25.000 fans die je naam roepen. Dat doet me veel deugd. In Praag gebeurde dat ook soms en riepen ze ook Stani.”
 
Verlengd verblijf
 
De Tsjech staat niet altijd in de basis en is op het einde van het seizoen einde contract. “Als ik op de bank zit, ben ik ongelukkig, maar ik zou graag langer blijven. Ik heb nog een optie op een extra seizoen. Voor maart moet beslist worden of ik mag blijven of niet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties