Interview Colpaert: 'Geen kansen kunnen afdwingen'

Nico Wieme
| 1 reacties
Colpaert: 'Geen kansen kunnen afdwingen'

Vrijdagavond verloor Zulte Waregem kansloos met 2-0 op het veld van Cercle Brugge. Franky Dury schoof heel wat met posities in zijn team. Zo maakte ook Steve Colpaert voor de rust kennis met een andere plaats in het elftal.

Steve Colpaert was een van de vijf spelers die door Franky Dury tegen Cercle Brugge op een andere plaats uitgespeeld werd. In de eerste helft stond de ex-speler van FC Brussels op het middenveld. Geen gelukkige keuze van zijn coach, al bleef de centrale verdediger zelf diplomatisch in zijn antwoorden.
 
Hoe moeilijk was het voor jou om op het middenveld te starten?
 
Colpaert: “Dat was lang geleden. Ik had tijd nodig om mij aan te passen. Ik vind wel dat ik mijn plan getrokken heb en mijn best gedaan heb. In de eerste helft heb ik toch twee keer op doel besloten.”
 
Wat gebeurde er onmiddellijk na de rust?
 
Colpaert: “In de tweede helft speelde ik terug op mijn vertrouwde positie, maar er was pas afgetrapt of het was al bingo. Echt tegenslag. Voor de rust speelden we nochtans goed georganiseerd en hebben we geen kansen weggegeven.”
 
Verklaar eens waarom jullie voor de derde match op rij kort na de kampwissel een goal moeten incasseren.
 
Colpaert: “Dat is toeval. Ik kan daar moeilijk een uitleg over geven. Ik heb er enkel het raden naar. We wilden na de rust offensiever gaan spelen. Misschien liepen we te veel naar voor in het begin van de tweede helft. Daarna hebben we risico’s genomen door met drie vanachter te gaan spelen, maar buiten enkele vrije trappen hebben we geen echte kansen bijeengevoetbald.”
 
Hoe moet het nu verder na die nul op negen?
 
Colpaert: “We moeten dringend de koppen bijeensteken. De goede mentaliteit van vroeger moet terugkeren. Komende dinsdag krijgen we al een herkansing in de Beker van België tegen KV Oostende. Daarna wacht Germinal Beerschot voor de competitie. Dat worden weer geen makkelijke karweien, maar we moeten erdoor.”
 
Bedankt voor dit gesprek en veel succes verder, Steve.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties