Gillet: 'Dank u Georges Leekens'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gillet: 'Dank u Georges Leekens'

Guillaume Gillet is uitstekend aan het seizoen begonnen. De middenvelder van Anderlecht is zelfs topschutter van zijn ploeg. "Ik voel me steeds beter worden", legt Gillet uit. "Maar dat was ook de bedoeling. Precies daarom ben ik naar Anderlecht gekomen."

Gillet scoorde al vier keer dit seizoen. Niet slecht voor een middenvelder. "In Eupen maakte ik er ooit zestien in één seizoen", vertelt de Rode Duivel. "Hier is dat moeilijk haalbaar. Toch zou het ontzettend leuk zijn om een keertje bovenaan de topschutterslijst te staan, al is het maar voor één week. Ik weet dat ik elke match minstens één redelijke kans krijg. Als ik voldoende geconcentreerd blijf, kan ik dan scoren."

Vandaag speelt Gillet tegen Lokeren, het team van Georges Leekens, onder wie hij doorbrak bij AA Gent. "Toen hij me voor het eerst als rechtsachter uitspeelde, moest ik slikken. Wat doet die nu? Maar ondertussen moet ik dank u, meneer Leekens zeggen. Had ik niet rechts achterin gespeeld, dan was Anderlecht me nooit komen zoeken als stand-in voor Wasilewski. Dan was ik misschien ook nooit opgeroepen voor de nationale ploeg. Zo bizar kan het soms gaan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties