Klein-Brabantse Voetbalschool verhoogt techniek

Gentil Dossche
| 0 reacties
Klein-Brabantse Voetbalschool verhoogt techniek
Foto: © SC

Om het technische aspect van het voetbal uit te bouwen bij spelertjes tussen de 7 en 12 jaar besloten enkele vrienden een voetbalschool op te richten. Het opzet van deze school is louter gebaseerd op het individueel verbeteren van jonge voetballers.

Het initiatief tot de oprichting van VSKB werd eind 2007 genomen door enkele mensen die een enorme passie voor voetbal hebben. Het dagelijks bestuur is in handen van 3 zelfstandige handelaars uit de regio. Andy Saey fungeert als voorzitter, Bart De Strooper draagt zorg voor het financiële aspect en Jo Van den Mooter neemt de honneurs van secretaris op zijn schouders.
Het belangrijkste element van dit project is natuurlijk weggelegd voor de echte voetbalkenners, kortom mensen met een jarenlange voetbalervaring. Bart De Pauw (12 seizoenen Nationaal voetbal van 4de tot 2de klasse) zit de sportieve Cel voor. Samen met een team van ervaren en gediplomeerde trainers worden alle trainingen professioneel voorbereid.
Uiteraard is het niet de bedoeling in de clinch te gaan met bestaande Clubs die zich vaak focussen op wedstrijdvoorbereidingen. De doelstelling is dan ook om de individuele technische vaardigheden op te krikken en dit als aanvulling op de Clubtrainingen.

Enkel spelers die aangesloten zijn bij een club uit de Koninklijke Belgische Voetbalbond komen in aanmerking. Gezien het grote succes van VSKB werd de leeftijdscategorie ondertussen aangepast naar 7 tot 16 jaar. De trainingssessies vinden wekelijks plaats op zondagvoormiddag. Om echt onpartijdig te zijn tegenover de clubs werd gekozen voor een terrein dat niet rechtstreeks verbonden is aan een club. Aanvankelijk was dat het voetbalterrein in de Kloosterstraat (aan het Nonnenbos). Door de enorme groei van VSKB werd in september de overstap gemaakt naar de terreinen van Daghet te Kalfort (Puurs).
 
Peter: Bjorn Vleminckx draagt het peterschap van de Voetbalschool. Hij is een aanvaller die leeft voor zijn sport. Bjorn gaat enorm op in het voetbal, heeft een ongelooflijke vechtersmentaliteit en wordt door de supporters op handen gedragen. Kortom, een fantastisch jonge kerel met het hart op de juiste plaats. Een mooi voorbeeld voor de jeugd en een prachtige Peter voor VoetbalSchool Klein-Brabant. Als 18-jarige kreeg hij bij SK Beveren (1ste Nationale) zijn eerste profcontract. Vervolgens trok hij naar KV Oostende (2de Nationale) en KV Mechelen (2de en 1ste Nationale).
 
Trainers: een pak ervaring in het Nationale en Provinciale voetbal staat ten dienste van de jonge snaken. Onder hen Mike Antenbrink (3de klasse), Koen Aps (4de klasse), Bart De Pauw (2de klasse), Dirk De Vlieger (3de klasse), Franky Frans (1ste klasse), Carlos Morbey (Portugees jeugdinternational en 3de klasse in België), Gunter Piessens (3de klasse), Kris Van de Putte (1ste klasse) en vele anderen.
 
Voor meer informatie: www.vskb.be
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties