Roelandts: 'Niet mentaliteit om terug te slaan'

Nico Wieme
| 0 reacties
Roelandts: 'Niet mentaliteit om terug te slaan'

Kevin Roelandts was na afloop van de verloren partij van Zulte Waregem op Cercle Brugge niet te spreken over het niveau dat hij en zijn teamgenoten haalden. De middenvelder van de fusieploeg beseft dat de degradatieplaatsen niet veraf zijn.

“Dit was niet goed van Zulte Waregem”, trapte Kevin Roelandts een open deur in. “We speelden een slechte eerste helft, hoewel de grootste kans, met die kopbal van Karel D’Haene, nog voor ons was.”
 
Over de tweede helft was de ex-Club Bruggespeler al helemaal niet te spreken. “We komen weer te vroeg op achterstand. Dan ontbreekt bij ons de mentaliteit die we vorig jaar wel hadden om een achterstand op te halen. Iedereen laat te veel het hoofd hangen.”
 
Roelandts gaf toe dat Zulte Waregem zich niet echt gevaarlijk had aangesteld bij Cercle. “Klopt. We konden enkel dreigen bij stilstaande fases. Aan de rust heeft de coach bijgesteld door te schuiven met posities. Zo moesten we proberen om meer druk te zetten op Sergey Serebrennikov en Tony Sergeant, maar dan staat daar plots Stijn De Smet in de plaats van Sergeant en weten wij niet meer wat te doen.”
 
De middenvelder beseft dat de situatie voor zijn ploeg er niet goed uitziet. “Die nul op negen is echter niet zo dramatisch. We hadden vooraf gezegd dat we drie op zes moesten halen tegen Cercle en Germinal Beerschot om in de middenmoot te blijven. Dan moet het maar volgende week gebeuren. We moeten absoluut vermijden dat we onderaan de rangschikking verzeilen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties