Spaanse pers is gek van Standard

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Spaanse pers is gek van Standard

Standard Luik legde donderdag met een glansprestatie FC Sevilla over de knie. De Spaanse pers, toch zeker wat gewoon met al die sterren in de Primera Division, hemelen de Luikenaars op. Hoe lang is dat al niet geleden voor een Belgische club?

De Spaanse pers is erg onder de indruk van de collectieve prestatie van Standard en hemelt ook Steven Defour op. "De relatief kleine naam die Standard heeft op het Europese toneel, was bedrieglijk. Donderdagavond was Standard gewoon superieur. Wie in staat is om na Liverpool, Everton ook Sevilla te doen wankelen, beschikt gewoonweg over een klasseploeg", schrijft de toonaangevende sportkrant Marca.

Ook andere sportkranten zoals As deden rustig mee aan de lofzang van Standard waar Steven Defour al naar de Primera Division geschreven wordt. Defour zelf blijft er zeer rustig bij maar vindt het tof dat mensen die hem niet zo kennen zijn prestatie zo waarderen. 

Ook El Diario de Sevilla, een plaatselijke krant, roemde Standard. "Ze toonden zich niet als een beginneling in de UEFA-poules. Met ordelijk voetbal, een duidelijk patroon en met de juiste instelling liet Standard de tweevoudige winnaar van de UEFA-Cup achter de bal aanhollen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties