Speeldag 13: Leider trekt naar Lierse, Namen rust

Kevin Pieters
| 0 reacties
Speeldag 13: Leider trekt naar Lierse, Namen rust

Speeldag 13 staat voor de deur met als topper Lierse - Sint-Truiden. Ook is het uitkijken naar Antwerp, dat op zondag op zoek gaat naar een zesde overwinning op rij. Voetbalkrant blikt vooruit.

Met Waasland - SK Ronse staat er zaterdagavond een interessant treffen op het programma. Beide ploegen nestelden zich stevig in de top-10 en bij winst houden ze aansluiting met de top-5. Waasland had vorige week een rustdag en Ronse wist rode lantaarn Eupen nog met 3-1 huiswaarts te sturen. Onana, de spits van Waasland, voert nog steeds de topschutterlijst aan met negen doelpunten uit elf wedstrijden.

KVSK United klom de voorbije weken uit de kelder van het klassement, maar moest zich vorige week gewonnen geven op het veld van Lierse (3-1). Zaterdagavond mogen de Limburgers opnieuw een ex-eersteklasser partij geven: Beveren komt namelijk op bezoek. De Waaslanders speelde vorige week nog 2-2 gelijk in de topper tegen KVK Tienen. Beveren staat op een negende plaats, maar is maar drie punten verwijderd van de nummer drie uit het klassement. KVSK United lijkt mits winst een beetje ademruimte te krijgen onderaan het klassement.

De topper van de dertiende speeldag is ongetwijfeld het duel tussen Lierse en Sint-Truiden. Beide ex-eersteklassers vechten een belangrijk duel uit. Lierse heeft zijn draai eindelijk wat gevonden en speelde vorige week KVSK United naar huis (3-1). Sint-Truiden is na elf wedstrijden nog steeds ongeslagen en heeft ondertussen al zeven punten voor op eerste achtervolger KVK Tienen. Voor Lierse zal winst zaterdag een boost van vertrouwen geven, bij Sint-Truiden zijn de drie punten welkom, maar niet noodzakelijk. STVV-spits Sidibé staat ondertussen naast Onana (RS Waasland) in de topschutterlijst met negen doelpunten uit elf wedstrijden.

Deinze staat voor een loodzware opdracht op eigen veld. Het ontvangt zaterdagavond FC Brussels. De ploeg van voorzitter Vermeersch wist vorige week niet te winnen van Oostende, en dat zullen de Brusselaars geweten hebben. Verlies tegen Deinze zal dan ook onaanvaardbaar zijn, hoewel de Deinzenaren dringend een driepunter nodig hebben. Deinze staat op een voorlaatste plaats in het klassement. Brussels daarentegen, staat samen met drie ander ploegen op een gedeelde derde plaats.

Met Olympic Charleroi dat op bezoek komt bij FC Doornik, zullen de Waalse Doggen geen gemakkelijke avond tegemoet gaan. O. Charleroi is ondertussen wat opgeklommen in het klassement tot een veertiende plaats, maar de tegenstander van zaterdag doet het pakken beter. FC Doornik sluit de top-5 af en is dit seizoen nog maar twee keer verslagen. Vorige week nog ging Doornik makkelijk winnen op het veld van Virton. O. Charleroi maakte er op eigen veld een spectakelwedstrijd van tegen Luik FC (6-4). Hopelijk zitten er deze week geen Chinezen op de tribune.

Eupen en Virton staan zaterdag oog in oog met elkaar. Twee ploegen die meer wedstrijden verliezen dan dat ze er winnen. Eupen is de rode lantaarn van de Tweede Klasse, Virton doet het met een vijftiende plaats amper beter. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vijf punten. Benieuwd of Virton Eupen zo vroeg op het seizoen nog dieper in de problemen kan brengen.

KVK Tienen ontvangt in eigen stadion de Vlaams-Brabantse buren, OH Leuven. Tienen werd vorige week nog door Beveren op een gelijkspel gehouden (2-2). OH Leuven versloeg Namen met 3-1 en klimt eindelijk richting de middenmoot. Vandaag staat er dus een zware test voor de Leuvenaren op het programma. Mits winst lijkt OH Leuven uit de vormcrisis te geraken en geeft het de Tiense buren een mentale tik in de titelstrijd.

Op zondag staat er deze week slechts één wedstrijd op het programma: Luik FC ontvangt Antwerp. De Great Old versloeg vorige week Hamme nog in een spectakelwedstrijd met 2-3. Luik FC was de verliezer in die andere doelpuntrijke wedstrijd tegen O. Charleroi (6-4). Met een 15 op 15 is Antwerp ondertussen opgeklommen tot een derde plaats en heeft het de sterkste verdediging van Tweede Klasse met slechts negen tegendoelpunten in elf wedstrijden. Benieuwd op de Luikenaars een einde kunnen maken aan de vijf opeenvolgende overwinningen van de oudste ploeg van het land.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties