Genk zonder problemen ronde verder

Dirk Pieters
| 3 reacties

Racing Genk kende zoals verwacht geen moeilijkheden met derdeklasser Seraing. De Limburgse club won met 6-0 en mag zich zo opmaken voor de volgende ronde.

Racing Genk was gedurende de hele wedstrijd baas. De 4000 toeschouwers zagen een éénrichtingswedstrijd. Dugary opende na elf minuten de score. Het was lang wachten op een tweede treffer, maar vijf minuten voor tijd wist Nemec nog twee doelpunten te maken en zo mocht Racing Genk gaan rusten met een 3-0 voorsprong.

Na de pauze had de wedstrijd alles weg van een extra training voor Genk. Ook nu bleef het niveauverschil enorm groot. Seraing, met de broer van de pas overleden Régis Genaux in het team, slikte ook na rust nog drie treffers. Soetaers, Nemec en Bosnjak zorgden voor de 6-0 eindstand. Doelman Bailly had er nog 7-0 van kunnen maken, maar de doelman van Genk liet een strafschop onbenut. Bailly liep rustig terug naar zijn doel, maar ook toen wist Seraing niet te scoren. (AN)