lieLierse SK
virVirton
0-1
1-1
Datum: 22/11/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Virton houdt Lierse op gelijkspel
viki meeuwis
| 0 reacties
Virton houdt Lierse op gelijkspel

Lierse ontving vandaag Virton in het Herman Vanderpoortenstadion. Lierse had een goede reeks neergezet de laatste weken terwijl Virton met elf punten minder in de lagere regionen verbleef.

De Pallieters moesten het stellen zonder Wahed die op training een blessure had opgelopen. Dat betekende dat Nedzipi in de basis begon.
 
De eerste actie van Lierse kwam van Radzinski, zijn eerste schot werd echter makkelijk gepakt door doelman Leyder. Luttele minuten later was het weer Radzinski die ditmaal Seth De Witte lanceerde. Het schot van De Witte werd echter afgeblokt waardoor de doelkans verdween. Een vrije trap van Samir op het kwartier leverde geharrewar voor doel op. Radzinski probeerde hiervan gebruik te maken maar keeper Leyder kon redding brengen. Iets later kwam eer een goede kans voor Virton maar de bal werd in corner gewerkt. Het was Lierse dat de beste kansen kreeg maar niet altijd kon benutten. Zo was Radzinski dichtbij een goal in de 25e minuut maar de keeper van de bezoekende ploeg slaagde er toch nog net in om de bal in hoekschop te werken. Lierse bleef aandringen. Op het half uur kon Cavens de bal tot bij Nedzipi spelen wat een goede kans opleverde. De Macedoniër slaagde er niet in om de bal in doel te werken. Het was de zoveelste kans die Lierse door de vingers glipte. Dat was ook het geval voor De Witte die een vrije trap, genomen door Cavens, niet in doel kreeg. De beste kansen voor de rust waren voor Lierse maar om te winnen moet je scoren en dat deden de Pallieters voor de pauze dus niet, mede dankzij de solide verdediging van Virton.
 
Na de rust opende Lierse wederom het best. Zo kon Buyens een keer uithalen maar de bal ging over doel. Radzinski bleef zoeken en aandringen maar vond weeral Leyder, die solide stond te keepen, op zijn weg. Herman Helleputte verving Nedzipi door Wisdom om de aanval wat kracht bij te zetten. Virton begon langzaam aan wat beter in de wedstrijd te komen. Dat leverde een kwartier ver in de tweede helft een doelkans op voor Koita maar de bal ging net naast. Niet lang daarna was het dan toch prijs. Koita met een vrije trap waarna de bal op de paal ging en uiteindelijk bij Samb terecht kwam die deed wat de bij Lierse niet lukt; scoren. Virton had heel de partij al op de counter gespeeld en dat leverde hen dus wel resultaat op. De Pallieters kwamen dus, tegen de gang van het spel in, op achterstand. Lierse herstelde zich echter snel en bleef aandringen. Zo kwamen er kansen voor Cavens en de ingevallen Nikolic. Met nog vier minuten te gaan in de reguliere speeltijd moest Virton met tien man verder na een fout van Dupuis op Nikolic. In de slotfase viel dan toch de gelijkmaker. Cavens kreeg de bal te pakken en schoot de bal beheerst in de rechterhoek. Lierse haalt zo in eigen huis slechts een puntje terwijl er meer in zat. Thomas De Corte liep zijn derde gele kaart op en zal er niet bij zijn tegen Beveren.