Antwerp glijdt uit in de sneeuw

Steurbaut Kersten
| 34 reacties
Antwerp glijdt uit in de sneeuw
Foto: © SC

Antwerp heeft zijn eerste nederlaag in acht wedstrijden geleden. De Great Old gleed uit op het sneeuwtapijt van Oostende en mist de kans om eerste achtervolger van Sint-Truiden te worden. De West-Vlamingen worden samen met Lierse gedeeld tweede.

Oostende - Antwerp was een wedstrijd die nooit had mogen doorgaan. Winterse buien toverden de groene grasmat van het Albertpark om in een sneeuwtapijt waar niet op te voetballen viel. Scheidsrechter Frederik Geldhof besliste er anders over en liet de lijnen en het kleine doelgebied sneeuwvrij maken.
 
Goed voetbal was er echter niet te zien. De sneeuw maakte vlot combinatievoetbal onmogelijk, spelers misten hun controles en gleden weg op de gladde ondergrond. Het openingsdoelpunt kwam er dan ook na toedoen van het veld. Khalifa Sankare liet zich aan de achterlijn veel te makkelijk aftroeven door Darco Pivaljevic, die zijn landgenoot Slobodan Slovic de 0-1 op een schoteltje aanbood. Knap storend werk van Pivaljevic, maar op een bespeelbare grasmat was dit waarschijnlijk niet voorgevallen.
 
Veel meer kregen de supporters niet om zich tijdens de eerste helft aan op te warmen. Mokulu en Chendri kwamen nog dicht bij de gelijkmaker, maar hun pogingen werden geblokt door Ristovic en Trenson. Net na rust stond de 1-1 wel op het bord. Mokulu profiteerde van een twijfelende Antwerp-defensie en trapte het leer droog voorbij Ristovic in doel.
 
Oostende nam het meeste initiatief, maar kende pech bij de afwerking. Ristovic miskeek zich volledig op een voorzet-schot van Luissint en haalde opgelucht adem toen hij het leer naast zag hobbelen. Pecqueux trapte de daarop volgende hoekshop hoog over.
 
Jean-Pierre Vande Velde gooide Guei  in de strijd voor  Grandisson. Een gouden wissel, zo bleek. De Ivoriaan stond nog maar twee minuten op het veld en tikte van dichtbij de verdiende treffer tegen de netten. Kenmonge miste in de slotfase nog de kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties